TeesT
Contact

Theecursus met theesommelier Mariëlla Erkens

Samenvatting
• 2 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30.
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens.
• Cursuslocatie is IJsselstein, naast de A2 bij Utrecht, gratis parkeren.
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing.

Wat gaan we behandelen?
• De productie van thee
• De verschillende soorten thee
• Diverse theeproeverijen
• Praktijk: de perfecte thee zetten
• Basistraining tea and food
• Hardware: theepotten, zeefjes en glaswerk
• Veel hands-on training, dus zelf thee zetten
• Thee serveren, thuis en in de horeca
• Thee, coldbrew en ice-tea

Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla Erkens?
• Je leert gegarandeerd heel veel over thee in een korte tijd.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee.
• Mariëlla Erkens is de tea & food autoriteit van Nederland.
• Je leert beter thee bereiden en serveren
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.

Waarom een theecursus?
Ons doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over thee. Er is voldoende basisinformatie over thee beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische of bruikbare kennis. Maar ontspan! Mariëlla maakt van alle losse stukjes thee-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je leert het theeproces beheersen, waardoor je betere thee zet voor jezelf en je gasten. Thee is de meest gedronken drank ter wereld na water, met de langste en rijkste geschiedenis. Thee is een momentje rust, thee is even genieten. De kwaliteit van thee en kennis over thee stijgt in rap tempo. In steeds meer restaurants drink je goede thee die met aandacht is gezet.

Jullie thee-sommelier
De cursus over thee zal verzorgd worden door theesommelier Mariëlla Erkens, bekend uit diverse media als thee-expert en Nederlands Kampioen Theesommelier. Daarnaast is ze kok, wat de link naar foodpairing makkelijk en leuk maakt. Haar specialiteit is tea & foodpairing, tea & chocolatepairing en tea & cheesepairing. Haar kennis deelt ze graag met jou. Vinoloog en kok Robert Verweij is cursusleider, hij bereidt ook de Aziatisch getinte lunches. Robert is, net als jij, steeds op zoek naar meer informatie over thee.

Voor wie is de cursus?
Horeca-ondernemers, sommeliers, particuliere theeliefhebbers, foodies, restaurantbediening en theeverkopend personeel. De theecursus is een diepgaande cursus over thee waarin je belangrijke basiskennis over thee opdoet. Na afloop ontvang je het theecursus-getuigschrift.  De theecursus is bedoeld om het thee-niveau van Nederland omhoog te krijgen bij zowel particulieren als horeca.

Wat gaan we doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld productie en de verschillende soorten thee is onmisbaar voor iedereen die goed met thee wil omgaan. Maar kunde staat natuurlijk centraal: welke watertemperatuur hanteer je? Hoe lang laat je de thee infuseren? En in welke pot gaat welke thee? Ook doen we aan tea en foodpairing, dus thee en gerechten combineren. In les 2 hebben we een didactische 3-gangen lunch met thee. We hebben alvast wat praktische thee- tips voor je op een rijtje gezet en nog meer tijden en temperaturen voor thee. Voor Thee met de T van Toewijding.

Hoe lang duurt de theecursus?
De theecursus beslaat 2 dagen van 10:00 tot 16:30.
Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20.

Waar is de cursus over thee?
In Kookstudio IJsselstein te IJsselstein.
Vlakbij de A2, één afslag van Utrecht af.
Route en parkeer informatie

Quotes van cursisten
Al meer dan 100 cursisten hebben heel veel over thee geleerd bij TeesT, enkele citaten:
"Heel veel soorten thee van de cursus vandaag kende ik niet eens." (theeliefhebber)
"Wat een enorm verschil of je die thee op 80 °C of 100 °C zet." (bedieningsmedewerkster)
"Waarom zou je gewone thee zetten als je ook buitengewone thee kunt zetten?" (kok)
"Wat weten we in Nederland eigenlijk weinig van thee." (sommelier)
"Hiermee ga ik direct aan de slag, gaaf!" (theewinkel ondernemer)

Wat krijg je en wat kost het?
• 2 dagen professionele theecursus van een theesommelier
• 2 x met liefde bereide lunch (2 gangen en 3 gangen)
• Alle lesmaterialen
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
• Het getuigschrift
• De synopsis met thee recepten voor...
€ 255 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 299 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Theecursus data 2017
Woensdagen 27 september & 11 oktober (uitverkocht, wachtlijst)

Theecursus data 2018
Vrijdagen 23 maart & 6 april (nu nog plek)

Vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.

Dus...
• Wil je véél meer weten over thee en meer genieten van thee?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit thee serveren aan je gasten?
• Vraag je je af hoe al die soorten thee gemaakt worden?
• Wil je leren thee & food te combineren?
• Wil je geld verdienen in de horeca of retail met betere en onderscheidende thee?
• Dan zien we je graag op de volgende theecursus!

Wil je meedoen?
Wil je meer weten over thee en zeker weten dat er een plekje voor je is op de theecursus van theesommelier Mariëlla Erkens? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

JA, IK DOE MEE MET DE THEECURSUS

TeesT = méér weten, méér kunnen, méér doen.



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?