TeesT
Contact
Cursussen culinair schrijven en schrijven over wijn

Schrijfles krijgen van een beroemd schrijver als Onno Kleyn? Dat kan! Zijn Academie Culinair/Wijnschrijven biedt cursussen voor het schrijven over eten en drinken. Van column tot nieuwsbrief en menukaart-item tot reportage, alles komt aan bod.


Doelgroep
Veeleisende food- en winebloggers, (aankomende) schrijfprofessionals, sommeliers, restaurateurs.


Programma

• Formats: blogs, columns, artikelen, recepten, wijnbeschrijvingen, nieuwsbrieven en meer
• Vorm: toon, ritme, het gebruik van jargon, schilderen met woorden
• Inhoud: bronnen, feiten, smaken
• Schrijfwijzen van wijnnamen en druivenrassen
• Schrijfwijzen van ingrediënten
• Receptnotatie


Inhoud
Je leert je lezers te verleiden met woorden, aan te sluiten bij hun culinaire en vineuze verlangens en zo effectief te communiceren. Sleutel is daarbij het vinden van de juiste verhouding tussen informatie en vorm/stijl. En die verhouding verschilt per lezer, per medium.

Verder is er veel aandacht voor het omschrijven van smaak, vinden van je eigen stijl en richting. Hoe bouw je een tekst op, hoe begin je en hoe rond je hem af?


Cursussen
• Bloggen - een bondig onlineprogramma voor wie zijn culinaire en wijngedachten op het internet deelt door middel van een blog of website.
• Wijnschrijven/culinair schrijven - de hardcore van de Culinaire Schrijfacademie, met colleges, opdrachten en persoonlijk contact met Onno Kleyn.
• Individuele cursus - speciaal voor wie heel veel speciale aandacht wil. Zeer geschikt als je niet naar de colleges kunt komen, bijvoorbeeld doordat je in het buitenland woont.
• Daarna bestaat de mogelijkheid om – na acceptatie – door te gaan met de individuele vervolgcursus.


Docent

Wijnschrijver Onno Kleyn is freelance culinair schrijver met bijna een kwart eeuw ervaring. Hij schrijft voor de Volkskrant en verschillende tijdschriften over eten én wijn en heeft een reputatie als een kunstenaar bij het beschrijven van smaak.

Meer informatie: www.academieculinairschrijven.nl