TeesT
Contact

Sushi cursus: meer dan een sushi workshop

Samenvatting
• Japanse sushi-studio langs de snelweg in Utrecht
• In één dag zeer veel leren over sushi van een professional
• Veel aandacht voor de perfecte sushirijst
• Zeer hoge kwaliteit ingrediënten

Is het wat voor jou?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De cursus is geschreven voor koks, fanatieke hobbykoks, foodies, journalisten, viswinkel medewerkers en horecapersoneel. Enige ervaring met sushi maken is handig. We beginnen met de basis van sushi en gaan dan de diepte in. Na de sushicursus ontvangt men een stijlvol getuigschrift.

Wat behandelen we op de sushicursus?
Cultuur: de Japanse keuken en z'n geschiedenis...
Ingrediënten: rijst, vis, groenten, wasabi, nori, sojasaus...
Techniek: rijst koken, sushi snijden, groenten bereiden...
Hardware: matjes, sushimessen, rijstkokers...
Veel voorkomende uitdagingen + oplossingen bij sushi maken.
Zie je jezelf al fantastische sushi maken en opdienen aan je gasten?

Waarom een  sushicursus? Er zijn toch genoeg sushi workshops?

Ons doel is om Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over sushi. Er is voldoende basisinformatie over sushi beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen elkaar tegen. Het is dus best lastig om als kok of hobbykok zelf sushi te leren maken. Maar ontspan! Juist daarom maken we voor jou van alle losse stukjes sushi-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je leert het sushiproces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit sushi. En dat gaat dus niet alleen maar over vis in rijst rollen. Kortom: dat je meer weet over sushi en meer kunt met sushi.

Jullie sushi-docent

Leren sushi en sashimi maken doen we van Japan-expert Arjan Siemerink. Na de koksopleiding werkte hij in diverse restaurants op hoog niveau. Z'n specialiteit is de Aziatische keuken, met name de Japanse keuken en sushi. Vandaar dat hij Creative Chef is bij het Japanse Yama Foods te Utrecht, hier geeft hij de culinaire kennis en recepten door die hij heeft verworven bij beroemde Japanse chefkoks en op z'n reizen door Azië. Cursusleider is vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en kookliefhebber zelf ook altijd meer leren over de Japanse keuken, net als jij.

• Wil je sushi maken als een echte sushimeester?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit sushi?
• Wil je fantastische sushi serveren aan je gasten?
• Vraag je je af hoe ze sushi in Japan maken?
• Wil je in één dag heel veel over sushi leren?
Youkoso, je zit hier goed!

TeesT verzorgt naast cursussen over bijvoorbeeld vis fileren, wijn, fermentatie, pizza, wijn-spijs, sousvide koken, water, thee, pasta, vlees en brood ook een cursus over sushi maken. De Japanse keuken kenmerkt zich door eenvoud, umami, balans, respect, versheid en de juiste bereiding. Eenvoud betekent echter niet altijd dat Japans koken makkelijk is. Deze sushi-cursus gaat verder waar een gezellige workshop sushi maken ophoudt. We vinden het belangrijk dat je sushi (vooral de sushi-rijst) echt onder de knie krijgt. Je leert daarom niet een truukje, maar een techniek.

Wat ga je doen?
Goede sushi maken is de kern van de cursus. Maar naast de sushi-technieken gaan we ook in op de essentie van sushi: de vorm, de temperatuur, de smaak en hoe maak je kombu dashi?. Ook behandelen we de broodnodige sushi-etiquette: do's & don'ts om meer van sushi te genieten. Sashimi is ook een onderdeel van de cursus. We maken sashimi, nigiri sushi, gunkan sushi, maki sushi en hoso-uru-futo sushi. Na de sushi-cursus ken je ook alle kenmerken van ècht goede sushi. We hebben alvast wat praktische sushitips en het sushi rijst recept op een rijtje gezet! Voor Sushi met de S van Spectaculair.

Wanneer is deze cursus?
De cursus sushi maken is van 10:00 tot 16:30. Dat is dus drie keer zo lang als een reguliere sushi-workshop. De sushicursus zal maar éénmaal gaan plaatsvinden in het voorjaar en éénmaal in het najaar. Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 14 (!).

Sushi cursus data 2017
Donderdag 12 oktober (vol, wachtlijst)
Woensdag 22 november (nog een paar plekken)

Sushi cursus data 2018
Donderdag 15 maart 2018
Donderdag 29 maart 2018

Quotes van sushi-cursisten
"Ik geef al jaren sushi-workshops, maar vandaag heb ik echt heel veel bijgeleerd!" (ondernemer)
"Eindelijk kan ik goede sashimi snijden en vis voor sushi prepareren" (sushi-liefhebber)
"Dat er zoveel komt kijken bij sushirijst koken wist ik niet, maar nu kan ik het wel!" (kok)
"Sashimi is rauwe vis, maar rauwe vis is niet zomaar sashimi" (vishandelaar)

Waar is de sushicursus?
De cursus sushi maken vindt plaats in "Shun", de professionele demokeuken van Yama Foods.
2 minuten van de A2 af, gratis parkeren voor de deur.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 dagdelen sushi-cursus op niveau met alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten.
• Alle consumpties gedurende de dag
• De reader met sushi-informatie via PDF
• Japanse lunch met een glaasje wijn
• Zelf gemaakte sushi voor thuis
• Het getuigschrift voor...
€ 136 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 155 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Waarom ga je de sushicursus volgen bij Arjan Siemerink?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter zelf sushi kunnen maken.
• Arjan is de sushi-autoriteit van Nederland.
• De perfecte sushi-keuken naast de A2 bij Utrecht (gratis parkeren).
• Yama is een Japans familiebedrijf met een lange traditie.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Gegarandeerd de snelste manier om heel veel over sushi te leren.
• Zeker weten dat je kennis over de Japanse keuken groeit.
• Ons doel is om jou en de rest van Nederland meer van goede sushi te laten genieten.

Meedoen?
Wil je kennis maken met de Japanse keuken en zeker weten dat er plaats voor je is op de sushi cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

IK WIL MEEDOEN MET DE SUSHICURSUS EN SCHRIJF ME IN

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen

O ja, check ook onze cursus over vis fileren!



Veel gestelde vragen:
Wat betekent sushi?
Is dit een sushi workshop?
Hoe kan ik het best sushi rijst koken?
Kan ik deze cursus kado geven?