Meer weten van wijn? Volg een wijncursus bij TeesT met vinoloog en chefkok Robert!
Welkom in de wondere wereld van wijn. Kom binnen bij TeesT en laat je onderdompelen in de magie van geuren en smaken. Vinoloog en wijndocent Robert Verweij leert je nog beter wijn proeven en betere wijnkeuzes maken in wijnwinkel en restaurant. Schrijf je vandaag nog in voor een wijncursus groei door in je liefde voor wijn!
Inhoud
Onze wijncursussen bij TeesT in IJsselstein
Wijncursus SDEN 1
Ben jij een startende wijnliefhebber? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijnlanden en druiven? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed! Deze wijncursus duurt 2 avonden. Meer info.
Wijncursus SDEN 2
Ben jij een enthousiaste wijnliefhebber? Heb je al wat ervaring maar wil meer weten over de verschillen tussen alle wijnen? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Kom dan naar deze wijncursus in IJsselstein! Deze wijncursus duurt 4 avonden. Meer info.
Wijncursus SDEN 3
Ben jij een ambitieuze wijnliefhebber? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed! Deze wijncursus duurt 8 avonden. Meer info.
Workshop wijn & kaas combineren
Ben jij een echte kaas- en wijn liefhebber? Maar zou je nog betere kaas en wijn combinaties willen maken? En wil je dat leren met een kleine groep bij de vinoloog/chefkok thuis? Kom dan naar deze kaas en wijn proeverij vlakbij Utrecht!
MEER INFO
Wijn & spijs combineren
Ben jij een liefhebber van wijn en eten? Wil je beter wijn en eten combineren en meer leren over smaak? Van iemand die al 25 jaar kok is en 15 jaar vinoloog? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje in een restaurant? Dan volg je met plezier de wijn en spijs cursus! Deze wijncursus duurt 4 avonden. Meer info.
Wijnopleiding “Italiaanse wijn“
Ben jij een wijnliefhebber met een voorliefde voor Italiaanse wijn? Wil je leren en proeven wat er zo bijzonder en uniek is aan Italiaanse wijn? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijngebieden en Italiaanse druiven? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Kom dan genieten van Italiaanse wijn! Deze wijncursus duurt 3 avonden. Meer info.
De Foute Wijncursus
Ben jij een startende en vrolijke wijnliefhebber? Wil je meer weten van goede wijn maar op een gezellige manier met bitterballen erbij? En wil je daarna wellicht een borrel halen in de stad? Kom dan naar de Foute Wijncursus! Deze wijncursus duurt 2 avonden en we schenken natuurlijk gewoon heerlijke wijnen. Meer info.
Oude & Luxe wijn
Houdt je van wat luxere wijn? Wijn die wat meer mag kosten maar wel op z’n hoogtepunt is? Wil je deze wijnen proeven met mede-liefhebbers van luxe wijn? Verwen dan jezelf en geniet 2 avonden van echte topwijn! Deze wijncursus duurt 2 avonden. Meer info.
Culinaire Citytrip naar Rome
Houd jij van Italiaans eten en Italiaanse wijn? Dan nemen Simon en Robert je mee naar het Italië! Ze laten je alle bekende en onbekende gastronomische hotspots zien. Pizza, pasta, kaas, koffie, ijs, brood, patisserie en wijn: we dompelen je 4 dagen onder in de heerlijkste Italiaanse specialiteiten. Meer info.
Waarom je de wijncursus volgen bij TeesT?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt.
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2.
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor.
• Als je een les mist kun je deze gewoon inhalen
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert’s doel is om jou meer van goede wijn te laten genieten.
DUIZENDEN CURSISTEN GINGEN JE VOOR SINDS 2003!
Vinoloog Robert Verweij
Robert komt uit een gezellige familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire cursus-bedrijf TeesT.
Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
Waar is de wijncursus?
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Parkeren
• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost
MEEDOEN = MEER GENIETEN VAN MOOIE WIJN
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Wijncursus agenda
24 en 31 mrt, 7 en 14 april 2025 (examen 19 mei)
Gaat door, laatste plekken!
Gaat door, laatste plekken!
15 mei 2025 – Avond editie
Gaat door, laatste plekken!
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!