Watercursus met watersommelier Roland Vanden Abbeele

• Wil je veel meer weten over water en meer genieten van water?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit water serveren aan je gasten?
• Wil je het verschil tussen mineraalwater, bronwater en kraanwater kennen?
• Wil je geld verdienen met onderscheidend water en een goed advies?
• Wil je leren water en gerechten te combineren?

Goed dat je hier bent, want deze cursus is wat voor jou! Want speciaal voor waterproducenten, (water)sommeliers, waterverkopers en waterliefhebbers is er in IJsselstein de enige watercursus van Nederland.

Waarom een watercursus?
Water heeft een verzorgende werking op ons lichaam. Daarnaast kent water ongelofelijk veel smaken, die vooral bepaald worden door de bodem. We praten dus over "terroir" van water, net als bij wijn. Doordat de mineralensamenstelling per water verschilt, verschilt dus ook de smaak. In een tijd waar smaak en herkomst gelukkig weer steeds belangrijker worden is het dus ook logisch dat vakmensen weten waar hun water vandaan komt en hoe het smaakt. De kwaliteit van water en kennis over water stijgt in rap tempo. In steeds meer restaurants krijg je zelfs een waterkaart of wateradvies van de sommelier!

De eigenschappen en kwaliteit van drinkwater zijn sterk onderbelicht. Vandaar dat er weinig documentatie over is, het is lastig om er op eigen houtje iets van te leren. Ook het verschil tussen bronwater en mineraalwater is voor mensen onduidelijk. Maar wees gerust: daarom verzorgen we een watercursus: om jullie in korte tijd veel te leren over water en de verschillen te laten proeven. Zie je jezelf al 4 totaal verschillende waters proeven?

Jullie water-sommelier
De cursus over water zal verzorgd worden door Roland Vanden Abbeele, de eerste watersommelier van België en tevens de bekenste watersommelier van de Benelux. Hij is bekend van diverse media als water-expert. Zijn enorme kennis deelt hij graag met jou. Z'n ervaring deed hij de laatste tientallen jaren op als maître en sommelier in diverse sterrenrestaurants. Sinds 1989 is hij ook actief als waterdocent. Cursusleider is vinoloog en kok Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en gastronoom zelf ook altijd veel meer leren over water, net als jij.

Voor wie is de watercursus?
Horeca-ondernemers, sommeliers, waterliefhebbers, foodies, restaurantbediening en waterverkopend personeel. De watercursus is een diepgaande cursus waarop je alle ins en outs over water te weten komt. Na afloop ontvangt men het watercursus-getuigschrift.  

Wat gaan we behandelen?
• Water en gerechten combineren
• De verschillende soorten water
• De herkomst van water en smaakverschillen
• Hoe verdien je als horecaondernemer aan water?
• Productie van water
• Water serveren in het restaurant
• Waterproeverij

Wat gaan we doen?
Cursisten krijgen kennis over productie van mineraalwater en de verschillende soorten bronwater. Onmisbaar voor iedereen die goed met water wil omgaan. Wat zijn de smaakverschillen tussen waters en hoe komt dat? En wat is het verschil tussen mineraalwater, bronwater en kraanwater? En op welke temperatuur komt de smaak van water het beste uit? We gaan dus ook veel water proeven.

Hoe lang duurt de watercursus?
De watercursus beslaat 1 dag van 10:30 tot 15:00 inclusief lunch.

Waar is de cursus over water?
In Kookstudio IJsselstein te IJsselstein: parkeren & route.
Vlakbij de A2, één afslag van Utrecht met gratis parkeergelegenheid.

Wat kost het en wat krijg je?
• Eén dag professionele watercursus van de bekendste watersommelier van de Benelux
• Alle lesmaterialen
• Koffie/thee gedurende de hele dag
• Een met liefde bereide lunch
• Een lekker glas wijn bij de lunch
• Het getuigschrift voor
€ 119 exclusief btw (bedrijven)
€ 138 inclusief btw (particulieren)
Vind je dat redelijk?

Watercursus data 2017
Donderdag 9 november

Vragen?
Bel, app of mail ons gewoon even via de contactpagina.

Wil je meedoen met deze water-opleiding?
Wil je meer weten over water en zeker weten dat er een plekje voor je is op de watercursus met watersommelier Roland Vanden Abbeele? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

JA, IK DOE MEE MET DE WATERCURSUS

Tot ziens op de cursus tot watersommelier!


TeesT = méér weten, méér kunnen, méér doen.



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?