TeesT
Contact

KOOKcollege: elke dag lekker vers eten op tafel!

• Wil je weten hoe je een goede gehaktbal met jus maakt?
• Wil je gezond en vers leren koken van een TV-kok?
• Wil je niet meer gestresst naar de supermarkt om vijf uur?
• Wil je afwisselend eten zónder pakjes en zakjes?

Welkom, je zit hier goed. Want Robert Verweij (bekend van RTL4 met o.a. Life & Cooking) gaat mensen leren koken. Écht koken, dus elke dag lekker vers eten op tafel!

Waarom de zoveelste kookcursus?
Robert's doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen in de keuken. Er zijn voldoende recepten en informatie over koken beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Robert maakt van alle losse stukjes kook-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je wilt gewoon elke dag lekker en gezond koken, daarom leer je de kookprocessen begrijpen en beheersen. Dan kun je namelijk alles koken. Een recept uitvoeren is nog geen koken. Echt koken bestaat uit begrijpen, plannen, improviseren, noteren, proeven en op smaak maken. Allemaal dingen die je in geen enkel kookboek terug vind. Maar wel in dit KOOKcollege.

Voor wie is de cursus?
Het KOOKcollege is voor iedereen die dagelijks lekker vers eten op tafel wil zetten en daar wat hulp bij wil. Studenten, huisvrouwen, huismannen, alleenstaanden en kinderen. Voor iedereen die echt bij de basis wil beginnen en bereid is z'n best te doen. Het KOOKcollege is geen verzameling recepten, integendeel. Je leert de basis over koken: praktisch en direct thuis toepasbaar voor iedereen.

Wat gaan we behandelen op avond 1?
Groenten en kruiden
Vezels, vitaminen, mineralen
Koken en keukenhardware
Bouillon maken

Wat gaan we behandelen op avond 2?
Vlees en vis
Specerijen
Bakken en stoven
Additieven en E-nummers
Herkomst, biologisch en duurzaam
Je voorraadkast

Wat gaan we behandelen op avond 3?
Aardappels, brood, pasta en rijst
Vet en energie
Op smaak maken en presenteren
Betaalbaar koken en restverwerking
Je eigen menuplanning

Wat gaan we doen?
De cursisten gaan niet koken maar aantekeningen maken en vragen stellen. Het is immers een college, geen kookworkshop. Daardoor kunnen we per heel veel informatie, kooktechnieken en ingrediënten behandelen. Het oefenen mag je thuis doen, dan is het direct je avondeten.

Jullie kookdocent
Robert Verweij is al 22 jaar kok, maar ook thuis kookt hij vrijwel iedere dag. Hierdoor kent hij ook de uitdagingen van thuis koken. Vaak heb je weinig tijd om te koken en geen inspiratie omdat je haast hebt. Ook wil je de kosten in de hand houden en genoeg groenten binnen krijgen. Daarvoor heeft hij een hoop oplossingen gevonden die hij graag met jullie wil delen.

Waar & wanneer
Het KOOKcollege is een programma van 3 avonden: 19:30 tot 21:30. Het is mogelijk het KOOKcollege te boeken voor je eigen lokatie.

Kosten
Afhankelijk van de opzet. Indien een retail- of overheid meewerkt is het streven de kosten op max. 10 euro te houden.

Waarom ga je het KOOKcollege volgen bij Robert Verweij?
• Je gezondheid gaat vooruit door gezond te koken.
• Je krijgt meer zelfvertrouwen in de keuken.
• Je gaat koken leuker vinden omdat je het beter kunt.
• Je beleeft een gezellige avond met gelijkgestemden en een glaasje wijn.
• Robert heeft al duizenden mensen kookles gegeven.
• Robert wil iedereen beter en gezonder leren koken.

Wil je het KOOKcollege volgen?
Meld je dan snel aan om meer informatie te ontvangen, de plaatsen zijn beperkt. We laten je dan zo snel mogelijk weten wat de data in IJsselstein worden.

JA, IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN


Tot ziens op het KOOKcollege!

Robert Verweij