Cursus sousvide koken

• Wil je goed en veilig sousvide leren koken?
• Wil je alle mogelijkheden leren, ook degene die je nu nog niet kent?
• Wil je fantastische gerechten serveren aan je gasten?
• Vraag je je af hoe ze in een sterrenrestaurant die cuisson zo perfect krijgen?
• Wil je in één dag heel veel leren over sousvide koken?

Dan zit je hier goed! Want TeesT verzorgt naast cursussen over bijvoorbeeld wijn, vis fileren, fermentatie, pizza, water, thee, pasta, vlees en brood ook een cursus over sousvide koken. Want sousvide koken is de belangrijkste ontwikkeling in de professionele keuken dit millenium. Maar ook vooruitstrevende hobbykoks koken al vaak sousvide: het is eenvoudig en levert fantastische resultaten op. Je leert niet alleen een recept (een truukje) maar een volwassen geworden techniek met bijbehorende achtergronden en alle finesses.

IK WIL OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN VAN DE CURSUS SOUSVIDE KOKEN

Waarom een cursus sousvide koken?

Ons doel is om Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over sousvide koken. Er is voldoende informatie in boeken en op internet beschikbaar, maar het echt goed leren valt tegen. Dit omdat de bereidingen lang duren en de ingredienten soms kostbaar zijn. Maar ontspan, we hebben de oplossing voor je! Van alle losse stukjes sousvide-informatie hebben we één begrijpelijk en kloppend verhaal voor je gemaakt. Je leert het sousvideproces beheersen want je wilt topgerechten maken.

Jullie sousvide-docent

De cursus is op dit moment nog in ontwikkeling, de naam van de docent houden we nog even geheim. Cursusleider is vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en kookperfectionist altijd betere resultaten, net als jij. En daarom is sousvide koken voor hem onmisbaar in de keuken als je perfectie wilt combineren met efficiency.

Wat behandelen we op de cursus sousvide koken?
Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang.
Welke ingrediënten kun je allemaal sousvide bereiden? (méér dan je denkt!)
Hardware: sousvide kokers, vacumeermachines, vacumeerzakken...
Uitdagingen en de oplossingen bij het sousvide koken.
Zie je jezelf al die supersappige lamsbout van 18 uur serveren aan je gasten?

Is het wat voor jou?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De kookcursus is geschreven voor koks, fanatieke hobbykoks, foodies, journalisten en horecapersoneel. Je hebt geen ervaring nodig, maar enige affiniteit met koken is handig. We beginnen bij de basis maar gaan ook flink de diepte in.

Wat ga je doen?
Goed en veilig sousvide koken is de kern van de cursus. Je leert tijd besparen en efficient in de professionele keuken en thuis. Omdat de handelingen eenvoudig zijn zullen we veel demo's zien en veel proeven. Op die manier kun je veel leren in een korte tijd. Ook ga je bereidingen leren met resultaten die met andere kooktechnieken gewoonweg niet mogelijk zijn. We gaan voor Sousvide met de S van Subliem.

Wanneer?
De cursus sousvide koken is van 10:00 tot 16:00 en is dus veel langer en completer dan een workshop. De cursus sousvide koken zal éénmaal gaan plaatsvinden in het voorjaar en éénmaal in het najaar. Het minimum aantal deelnemers is 12.

Sousvide data 2017
Meer informatie volgt

Waar is de sousvide cursus?
De cursus sousvide koken vindt plaats in Midden Nederland, meer informatie volgt.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 1 of 2 dagen cursus over sousvide koken
• Alle consumpties gedurende de dag
• De reader met sousvide-informatie en recepten via PDF
• Een of tweemaal lunch met sousvide bereide gerechten
• Het getuigschrift voor...
€ 0,00 (prijs volgt nog) exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 0,00 (prijs volgt nog) inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Waarom ga je de cursus sousvide koken volgen bij TeesT?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter sousvide kunnen koken.
• Je leert betaalbare ingrediënten om te zetten in smaakvolle gerechten.
• De docent is een sousvide-autoriteit van Nederland.
• Je bespaart heel veel tijd en kosten in de keuken.
• De locatie is bereikbaar voor iedereen en in Midden-Nederland.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om heel veel over sousvide koken te leren.

Meedoen?
Wil je kennis maken met sousvide koken en zeker weten dat er plaats voor je is op de sousvide cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS SOUSVIDE KOKEN

TeesT = méér weten, méér kunnen, méér doen.



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?
Wat is sousvide koken?