TeesT
Contact

Cursus Italiaanse verse pasta maken & Italiaans koken

• Wil je betere pasta maken?
• Wil je meer praktische kennis van pasta hebben?
• Wil je die fantastische pasta van de vakantie serveren aan je gasten?
• Mooi! Dan zit je hier goed!

Speciaal voor de makers, verkopers en liefhebbers van ècht eten en èchte pasta is er de pasta-cursus. Verse pasta is net als pizza meer dan een gerecht: verse pasta is cultuur! Naast de bekende soorten uit de pastamachine (spaghetti, fettuccine, linguine, pappardelle) gaan we ook zelf pasta maken met de hand, dus zonder pastamachine. Farfalle, garganelli, cavatelli, fusilli calabresi en orecchiette pugliesi, noem maar op. Ook gnocchi di patate, gnocchi sardi en gevulde pasta's komen aan bod zoals ravioli en tortellini.

Voor wie is de cursus?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, ondernemers, horecapersoneel, hobbykoks, culinaire schrijvers, detailhandel en foodies. Particulieren zijn dus ook welkom. We hebben alvast wat praktische tips en nog meer pasta-tips voor jullie op een rijtje gezet!
 
Waarom een pastacursus?
Ons doel is de theoretische en praktische kennis van pasta te vergroten in heel Nederland. Er is voldoende basisinformatie over pasta beschikbaar maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen elkaar tegen, het is dus lastig om zelf thuis beter te worden in verse pasta maken. Maar ontspan! Juist daarom maken wij van alle losse stukje pasta-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal! Je leert het pasta-proces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit pasta. De opgedane kennis en kunde is de volgende dag in te zetten in je eigen praktijksituatie. Dat kan zijn in de privésituatie maar ook in restaurants kun je als professioneel kok scoren door verse en unieke pasta te maken.

Jullie pasta-docent
Giovanni Don Anselmo D'Apice is kok, culinair journalist en ondernemer. Hij wil graag z'n enorme culinaire kennis delen met jou. Giovanni komt uit het pasta-hart van Italië en dus de wereld: Gragnano in de provincie Napels. Deze Citta della Pasta heeft de eerste pasta IGP ter wereld: IGP Pasta di Gragnano. Giovanni is ambassadeur van echt Italiaans eten en pasta in het bijzonder. Cursusleider is vinoloog Robert Verweij. Hij wil als kok en kookliefhebber zelf ook altijd meer leren, net als jij.

Waarover ga je leren?
Achtergronden & geschiedenis van pasta
De Italiaanse eetcultuur & culturele verschillen binnen Italië
Vers pastadeeg maken en bewaren
Welke pasta maak je met ei en welke met water?
Verse pasta maken met de pastamachine of met de hand
Bloemsoorten: 00 bloem, grano duro en tenero, rimacinata, durum, semolina
Droge pasta van Gragnano IGP
Pasta koken als een Italiaanse kok of nonna
De technische kant: gluten, zetmeel, wateropname, etc.
Zie je jezelf al fantastische pasta maken en opdienen aan je gasten?

Pasta recepten
Hoewel de nadruk ligt op pasta, besteden we natuurlijk aandacht aan de klassieke pasta recepten zoals al Pomodoro, Carbonara, Vongole, Puttanesca, Arrabiata, Norma, Pesto alla Genovese, Aglio Olio e Peperoncino en Ragù. Het is echter geen cursus om alleen recepten te leren, je leert de pasta-techniek en de bijbehorende Italiaanse denkwijze.

Waarom ga je de pastacursus volgen bij Giovanni Don Anselmo d'Apice?
• Je groeit door in je vak of hobby.
• Je leert verse Pasta maken met de P van Perfect.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al vele tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over pasta en de Italiaanse keuken groeit.
• Giovanni is de pasta-autoriteit van Nederland.
• Ons doel is om jou en de rest van Nederland meer van goede pasta te laten genieten.

Quotes van cursisten
"188 soorten pasta in de reader, dat is best veel." (particulier)
"Tussen Nederlandse snelklaarpasta en Italiaanse handgemaakte pasta zit een wereld van verschil." (hobbykok)
"Dat je pasta met een paar tips van de meester al zoveel beter wordt, te gek!" (kok)
"De pasta-recepten zijn heel makkelijk als je ze 2 keer gemaakt hebt." (kok)
"Wat gaaf dat iedere Italiaanse streek weer z'n eigen vormen en smaken heeft." (journalist)
"Pastasaus is eigenlijk een paar top-ingrediënten in een pan. Verse pasta erbij: klaar!" (ondernemer)

Waar is de pasta cursus?

Kookstudio IJsselstein (2 minuten van de A2)
Kamerlingh Onneslaan 21
3401 MZ IJsselstein
www.kookstudioijsselstein.nl

Cursusdata 2017
Woensdag 13 september (vol, wachtlijst)
Donderdag 14 september (nu nog plek)
De pastacursus is één dag van 10:00 tot 16:30.

Wat krijg je allemaal voor welke prijs?
• 2 dagdelen cursus over verse pasta op hoog niveau
• Alle consumpties inclusief rode en witte wijn
• Uitgebreide huisgemaakte pasta-lunch
• De pasta-reader met theorie en pasta recepten
• Pastabloem voor thuis voor...
€ 125,60 inclusief btw (particulieren)
€ 110 exclusief btw (bedrijven)
Vind je dat redelijk?

Heb je vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.
Wil je de pasta-reader hebben? Laat het me weten, want dan stuur ik hem gratis naar je toe!

Meedoen met de pastacursus?
Wil je veel meer weten over de Italiaanse keuken en zeker weten dat er plaats voor je is op de cursus pasta maken? Wacht niet te lang (want de cursus zit vaak al vroeg vol) en schrijf je in! Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.
 
IK WIL MEEDOEN MET DE PASTACURSUS

TeesT = méér weten, méér kunnen, méér doen.

Tot ziens op de pastacursus!


Veel gestelde vragen:
Welke spullen heb ik nodig om zelf pasta te maken?
Krijgen we de recepten van de pasta mee naar huis?
Heeft Giovanni don Anselmo d'Apice een pasta-restaurant??
Kan ik deze cursus kado geven?
Kan ik deze cursus kado geven?