Pizza cursus

• Wil je pizza's bakken en serveren als een echte pizzaiolo?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Vraag je je af hoe ze die pizza's in Italië maken?
• Wil je in één dag écht goed leren pizza bakken?
• Bravo, je zit hier goed!

Speciaal voor de makers, verkopers en liefhebbers van ècht eten en èchte pizza verzorgt TeesT naast cursussen over o.a. thee, fermenteren, pasta, wijn, vis, vlees, kaas, sushi en brood ook een cursus over pizza bakken. Dit in samenwerking met de ervaren pizza-held Simon Giaccotto van Viva la Pizza.

Waarom een pizzacursus?
Ons doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over pizza. Er is voldoende basisinformatie over pizza beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen en recepten elkaar tegen. Daarom maken we van alle losse stukjes pizza-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je wilt een hoge en constante kwaliteit pizza, daarom leer je de pizza-processen begrijpen en beheersen.

Voor wie is de cursus?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, pizzaioli, pizzabakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks en pizza-verkopend personeel. Deze pizza-bak-cursus gaat verder waar een gezellige workshop pizza maken ophoudt. Veel cursisten vinden pizza bakken leuk maar willen een hoger niveau en altijd goede Pizza met de P van Perfect. Aan het eind van de cursusdag ontvangt men een stoer getuigschrift voor boven het bed.

Wat gaan we behandelen?
Geschiedenis en oorsprong van de pizza
Soorten pizza's (per streek/land)
Pizzadeeg: ingrediënten en recepten
Pizzadeeg maken, kneden en bewaren
Pizzasaus maken en pizzasaus recepten
Pizza toppings net als op vakantie in Italië
Het bakproces van een pizza
Pizza bakken in een elektrische oven
Het opstoken van de houtoven / steenoven
Pizza bakken in een houtoven / steenoven
Pizza hardware voor thuis en in de horeca
Do's & dont's over pizza bakken
Thuis pizza's bakken met de pizzasteen

Wat gaan we doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld gluten en zetmeel is onmisbaar voor iedereen die zelf pizza wil bakken. Cursisten leren we niet alleen recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een pizzabodem dik of dun? Vrolijk krokant of keihard? Hoe lang moet pizzadeeg rijzen? Hoe moet je een pizza beleggen? Na de pizzacursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en pizza's ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. Uiteraard leer je zelf een houtoven of steenoven op te stoken, maar we bakken ook in een elektrische oven, zoals thuis. We hebben alvast wat praktische pizza-tips en nog meer pizza-tips op een rijtje gezet! We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt.

Jullie pizza-docent
Pizza-autoriteit Simon Giaccotto (zoon van een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder) is continu op zoek naar verbetering van zijn ultieme pizza en pizzadeeg. Met zijn bedrijf Viva la Pizza bakt hij door heel Nederland (en daarbuiten) pizza's op feestelijke gelegenheden. Uiteraard in traditionele, hout gestookte pizzaovens. Naast zijn pizza-workshops verzorgt hij nu ook de pizzacursus als pizzadocent bij TeesT omdat hij z'n pizza-kennis ook met jou wil delen. Simon is schrijver van het boek "De Pizzabijbel".  Bakker Albert Steehouder is mede-docent, hij runt al jaren de familiebakkerij waar de cursus pizza bakken plaatsvindt. Kok en vinoloog Robert Verweij is cursusleider.

Lokatie
De cursus pizza bakken vindt plaats in de bakkerij van Echte Bakker Steehouder in Vianen. De bakkerij ligt 5 minuten van de A2,  vlakbij Utrecht. Adres: Voorstraat 95, 4132 AP Vianen.

Quotes van cursisten
Al meer dan 200 cursisten hebben veel geleerd over pizza bakken bij TeesT en dit aantal groeit snel. Enkele citaten:
• Na één dag cursus gingen m'n pizza's van een 6 naar een 8,5! (pizza-liefhebber)
• Ik eet nooit meer afhaalpizza, laat staan diepvriespizza, nu ik weet hoe goed èchte pizza smaakt. (leerling-kok)
• Wat zijn er een hoop ideeën over pizza die helemaal niet kloppen. (culinair ondernemer)
• Als je alle 40 details kent en onder controle hebt, is pizza bakken heel eenvoudig! (chef-kok)

Je krijgt...
• Een volle dag pizzacursus van 3 (!) professionals
• De pizza-reader met recepten en theorie
• Lunch van zelf gebakken pizza.
• Alle consumpties.
• Meeneem-pizza's voor het thuisfront voor...
€ 147,10 inclusief btw (particulieren)
€ 129 exclusief btw (bedrijven)
Vind je dat redelijk?

Pizzacursus 2017
Dinsdag 18 april (wachtlijst)
Donderdag 20 april (wachtlijst)
Donderdag 4 mei (wachtlijst)
Dinsdag 19 september (nu nog plek)
Donderdag 21 september
De cursus pizza bakken beslaat 1 dag van 10:00 tot 17:00.

Waarom ga je de pizzacursus volgen bij Simon Giaccotto?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Gegarandeerd de snelste manier om nog zelf goede pizza te leren bakken.
• Pizza bakken vlakbij de A2, je kunt gratis parkeren.
• De locatie is een warme bakkerij met alle benodigdheden.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over de pizza en de Italiaanse keuken groeit.
• Simon is de pizza-autoriteit van Nederland.
• Ons doel is om jou en de rest van Nederland meer van goede pizza te laten genieten.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de pizzacursus? Wacht niet te lang en schrijf je in, want dat is makkelijk en snel. Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis. Wil je de reader vast lezen zodat je al veel beter pizza gaat bakken? Mail me en we sturen hem (ook helemaal gratis) naar je toe!

IK WIL MEEDOEN MET DE PIZZACURSUS

Tot ziens op de pizzacursus!

 



Veel gestelde vragen:
Hoe moet ik pizzadeeg uitrollen?
Hoe maak ik pizzadeeg?
Waarom is mijn pizzabodem nat en klef?
Kan ik deze cursus kado geven?