TeesT op Facebook TeesT op Youtube Teest op Twitter


Pizza cursus

TeesT verzorgt naast cursussen over o.a. fermenteren, pasta, wijn, vis, vlees, kaas, sushi en brood ook een cursus over pizza bakken. Dit in samenwerking met de ervaren pizza-docent Simon Giaccotto van Viva la Pizza.

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, pizzaioli, pizzabakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks en pizza-verkopend personeel. Deze pizza-bak-cursus gaat verder waar een gezellige workshop pizza maken ophoudt. Veel cursisten vinden pizza bakken wel leuk maar willen een hoger niveau en altijd goede pizza in plaats van soms goede pizza... Aan het eind van de cursusdag ontvangt men een stoer getuigschrift voor boven het bed.

Programma
Geschiedenis en oorsprong van de pizza
Soorten pizza's (per streek/land)
Pizzadeeg: ingrediënten en recepten
Pizzadeeg maken en kneden
Pizzasaus maken en pizzasaus recepten
Pizza toppings
Het bakproces van een pizza
Pizza bakken in een elektrische oven
Het opstoken van de houtoven / steenoven
Pizza bakken in een houtoven / steenoven
Pizza hardware voor thuis en in de horeca
Do's & dont's over pizza bakken
Thuis pizza's bakken met de pizzasteen

Inhoud 
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld gluten en zetmeel is onmisbaar voor iedereen die zelf pizza wil bakken. Cursisten leren we niet alleen recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een pizzabodem dik of dun? Vrolijk krokant of keihard? Hoe lang moet pizzadeeg rijzen? Hoe moet je een pizza beleggen? Na de pizzacursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en pizza's ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. Uiteraard leer je zelf een houtoven of steenoven op te stoken. We hebben alvast wat praktische pizza-tips en nog meer pizza-tips op een rijtje gezet!

Docent
Simon Giaccotto, zoon van een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder, is continu op zoek naar verbetering van zijn ultieme pizza en pizzadeeg. Met zijn bedrijf Viva la Pizza bakt hij door heel Nederland (en daarbuiten) pizza's op feestelijke gelegenheden. Uiteraard in traditionele, hout gestookte pizzaovens. Met zijn pop-up pizzeria "Secret Pizzeria" geeft hij iedereen de kans om zijn pizza's te proeven. Naast zijn pizza-workshops verzorgt hij nu ook de pizzacursus als pizzadocent bij TeesT. Bakker Albert Steehouder is mede-docent, hij runt al jaren de familiebakkerij waar de cursus pizza bakken plaatsvindt.

Duur
De cursus pizza bakken zal 1 dag beslaan van 10.00 tot 17.00. Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum is 18.

Lokatie
De cursus pizza bakken vindt plaats in de bakkerij van Echte Bakker Steehouder in Vianen. De bakkerij ligt 5 minuten van de A2,  vlakbij Utrecht. Adres: Voorstraat 95, 4132 AP Vianen.

Quotes
Al meer dan 150 cursisten hebben veel geleerd over pizza bakken bij TeesT en dit aantal groeit snel. Enkele citaten:
• Na één dag cursus gingen m'n pizza's van een 6 naar een 8,5!
• Ik eet nooit meer afhaalpizza, laat staan diepvriespizza nu ik weet hoe goed èchte pizza smaakt.
• Wat zijn er een hoop ideeën over pizza die helemaal niet kloppen.
• Als je alle 40 details kent en onder controle hebt, is pizza bakken heel eenvoudig!

Kosten
€ 129 excl. 21% btw.
Inclusief lunch (zelf gebakken pizza!), alle consumpties en meeneem-pizza's voor het thuisfront.

Pizzacursus 2016
Dinsdag 27 september (vol, wachtlijst)
Donderdag 29 september (vol, wachtlijst)

Pizzacursus 2017
Dinsdag 18 april
Donderdag 20 april

Vragen?
Bel, app of mail me via de contactpagina.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de pizzacursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in. Dat is makkelijk en snel.
Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk.

Tot ziens op de pizzacursus!





Veel gestelde vragen:
Hoe moet ik pizzadeeg uitrollen?
Hoe maak ik pizzadeeg?
Waarom is mijn pizzabodem nat en klef?