Kookcursus agenda
23 november 2024 – Ochtend editie
Uitverkocht!
23 november 2024 – Middag editie
Uitverkocht!
20 maart & 3 april 2025 te Utrecht
12 april 2025 – Middag editie
Gaat door, laatste plekken!
10 mei 2025
Lunch editie 10:00
Gaat door, laatste plekken!
10 mei 2025
Diner editie 15:00
Gaat door, laatste plekken!
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
CAVEMAN KITCHEN "VUUR & VLEES": BELEEF JE OER-KOOK-AVONTUUR IN DE VRIJE NATUUR EN THUIS!
Ben jij een enthousiaste hobby-kok en ben je gek op lekker eten met een goed verhaal? Ben je ook gek op BBQ en fikkie stoken? Wil je echt weten waar je voedsel vandaan komt? Wil je leren fermenteren, brood bakken, vis schoonmaken, wild en gevogelte uitbenen, vlees bereiden en paddestoelen zoeken zoals een bushcrafter? Lees dan hier verder over onze Caveman Kitchen!
We streven we naar puurheid, culinaire authenticiteit en een solide theoretische basis in combinatie met veel praktijkervaring en persoonlijke ondersteuning. Je gaat gewoon volop aan de bak met ècht koken. Echt eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Met deze kennis en technieken ga je de rest van je leven beter koken!
Inhoud
Thijmen Apswoude: bushcrafter
Eén van de beste en bekendste bushcrafters van Nederland is Thijmen Apswoude. Hij is een gepassioneerd expert op het gebied van leven en koken in harmonie met de natuur. Hij pakt dingen graag groot aan. Met z’n bedrijf Living by Nature heeft hij duizenden avontuurlijke cursisten geholpen met hun outdoor, bushcraft & survival skills, in o.a. Denemarken, Engeland, Zweden en Canada. Zijn jaar-opleiding is een begrip in de bushcraft-wereld.
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok Robert groeide op op een boerderij, maar belandde toch in het prachtige koksvak. Hij verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij, volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij als kok op sterrenniveau en als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen van wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij precies waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De kookcursus Caveman Kitchen
Samen hebben Thijmen en Robert een supergave kookcursus van 4 complete dagen ontworpen voor enthousiaste kookliefhebbers. Het is een kookcursus in het bos, maar eigenlijk een complete experience! Want als je het doet, moet je het gelijk goed doen, nietwaar? Het is een kruising tussen outdoor cooking en culinair koken. Je kunt de luxe van je slaapplaats dus zelf kiezen en nemen ‘s avonds een glaasje goede wijn bij het diner. De 4 dagen zijn aanééngesloten en het programma is van circa 8.30 tot 20.30.
De cursus is voor ambitieuze hobbykoks en natuurliefhebbers die willen doorgroeien in de keuken èn in de natuur. Want met al je nieuwe kennis gaan al je kook-skills omhoog. Je hebt er dus iedere dag plezier van! De kookcursus is voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goede (wild)gerechten met een flink stuk beleving. En voor mensen die gewoon houden van fikkie stoken.
Deze kookcursus is een echte praktijkcursus. Natuurmens Thijmen leert je hands-on alles over het natuurlijke deel zoals vuur maken, vis schoonmaken, kruiden & paddestoelen zoeken, gevogelte en wild schoonmaken en uitbenen. Chefkok Robert (uit de Vinex) behandelt de broodnodige theorie en maakt de vertaalslag naar jouw eigen keuken en laat je stap-voor-stap zien hoe je ook thuis op een hoger niveau brood bakt, groenten fermenteert, vlees stooft, en nog veel meer. Want dingen goed kùnnen begint altijd bij kennis.
Wat ga je leren?
Je leert het dingen als garing, umami, fermentatie en de Maillard-reactie begrijpen en beheersen, waardoor je iedere dag je eten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden. Bushcrafters gaan dus verfijnder koken en thuiskoks gaan stoerder koken.
Je gaat dus nieuwe technieken leren en je bestaande technieken verbeteren. Hierdoor wordt je culinaire toolset groter, waardoor je zowel outdoor als indoor betere resultaten krijgt. Dit is (onder voorbehoud) het programma:
DAG 1
• Koken op open vuur, houtskool en Caveman style
• Groente fermenteren (zuurkool, kimchi, etc)
• Messen & mestechnieken
• Zelf vuur maken en aanhouden
• Kruiden en paddestoelen wild plukken
DAG 2
• Ree uitbenen en bereiden
• Zuurdesem brood bakken in de Dutch oven
• Yoghurt en melkkefir fermenteren
• Soep maken op open vuur
• Vlees en groenten stoven
DAG 3
• Vlees en vis roken: koud en warm roken
• Hele vis schoonmaken
• Vis bereiden op diverse manieren
• Vlees, vis en groente drogen
• Inleggen in zuur
DAG 4
• Orgaanvlees merg/tong/zwezerik
• Hangi (kuilkoken)
• Kvas en tepache fermenteren
• Gevogelte schoonmaken
• Gevogelte bereiden op diverse manieren
Waarom ga je deze Outdoor Cooking cursus volgen?
• Je krijgt nieuwe culinaire skills: outdoor en in je dagelijkse koken
• Je gaat je bestaande skills duidelijk verbeteren
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• Je krijgt er echte vrienden bij voor het leven
• Je leert alle tips & tricks van een bushcrafter en een chef-kok
• Al meer dan duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Praktische informatie
Wat kost de kookcursus?
• 4 dagen Outdoor Cooking kookcursus door een bushcrafter en chefkok
• 4 complete dagprogramma’s
• 12 zelf gemaakte belevenis-maaltijden
• Alle consumpties gedurende 4 dagen en avonden
• De online workshop over zuurdesem maken en vlees stoven (vandaag beginnen!)
• De online workshop over fermenteren (ook vandaag beginnen!)
• Alle lesmaterialen, zoals de brood- en vlees reader (direct te downloaden)
• Het dik verdiende funky getuigschrift voor boven je bed
895 euro all in (ook in termijnen te betalen)
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!
Wanneer en hoe laat?
• De cursus is 1 midweek van maandagochtend tot donderdagavond
• Alle dagen zijn van 8:00 tot 20:00
Meenemen
• Niet al te nieuwe kleding die aansluit op de weersverwachting
• Evt. tent en slaapspullen
• Schort
• Zonnebrand
• Je notitieblok
Het cursus adres
In het bos bij Blankenadijk 2
7437 PP Bathmen
Google Maps
Slaapplaatsen
Verschillende mensen hebben verschillende slaapbehoeften, dat begrijpen we. De één wil (gratis) in het bos voor de complete experience, de ander slaapt liever in een luxe bed. Dat begrijpen we en daarom zijn er de volgende opties:
• Je neemt zelf een tent mee en slaapt in het bos (zoals de docenten, supergezellig!)
• Je boekt zelf een slaapplaats in een hotel of B&B in de buurt
• Je slaapt lekker thuis in je eigen bed
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF