Agenda "SausMeesters"
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
Kookcursus "SausMeesters": perfecte sauzen maken in 1 dag!
Wil jij super sauzen serveren aan je gasten? Wil je in 1 dag echt goed sauzen leren maken? Echt, vers en handgemaakt? Dan ben je bij TeesT aan het juiste adres! Dus gooi al je pakjes en zakjes het raam uit: jouw saus wordt altijd vol van smaak en is nooit meer te dik of te dun.
Wij zijn 2 professionele chefkoks, helemaal gek van mooie sauzen en we delen graag onze kennis met jou. Dat doen we stap-voor-stap met een duidelijke uitleg. We behandelen eerst de theorie en daarna ga je volop zelf aan de slag in de keuken. Na deze kookcursus zet je zelf de heerlijkste sauzen op tafel: beloofd!
Inhoud
Meesterkok Eddy Van Den Langenbergh
Hij leerde de finesses van het sous vide koken en sauzen maken bij culinaire grootheden als Mario Vino, Felix Alen, El Bulli, Bruno Goussault en Joël Robuchon. Daarnaast deed hij opleidingen zoals microbiologie aan de Universiteit van Leuven en won hij diverse (inter)nationale kookwedstrijden. Zijn ervaring voor de sushi-cursus deed hij op bij Amatsu, Yamazoto in het Okura en Ko’uzi. Hij is een wandelende kook-encyclopedie van wie je heel veel gaat leren.
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok Robert groeide op op een boerderij, maar belandde toch in het prachtige koksvak. Hij verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij, volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij als kok op sterrenniveau en als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen van wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij precies waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De kookcursus over sauzen maken
Samen hebben Eddy en Robert een kookcursus van 1 hele dag over sauzen samengesteld: “SausMeesters”. Voor hobbykoks die willen doorgroeien in de keuken. Voor liefhebbers (en horeca-professionals!) die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goed eten. Voor iedereen die z’n vrienden en familie wil verwennen met echt mooie gerechten en een lekker glas wijn.
Wat kun en ken je na de cursus?
• Saus recepten: tijd, temperatuur, verhoudingen en smaken
• Alle technieken voor saus bij vis, vlees, groenten en desserts
• Van klassieke velouté tot modern tomatenschuim
• Waar kun je allemaal saus van maken? (alles!)
• Alle oplossingen: klontjes, schift, flauw, te dik of te dun?
• Bindtechnieken en zelf bouillon of fond maken
• Combinaties: welke saus bij biefstuk, wild, zalm of asperges?
• Saus en wijn combineren
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
Stap-voor-stap succesvolle sauzen
De kookcursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken met je schort om. Meesterkok Eddy laat je stap-voor-stap zien hoe jij echt goede sauzen maakt waar je trots op kunt zijn. Je krijgt veel demo’s en uitleg, je gaat ook veel proeven. Op die manier kun je veel leren in korte tijd.
Waarom ga je de cursus “SausMeesters” volgen bij TeesT?
√ Gegarandeerd de snelste manier om heel veel te leren over saus
√ Doorgroeien in je hobby en je culinaire repertoire vergroten
√ Dit is de enige sauscursus van Nederland
√ Inclusief lekkere lunch met klassieke sauzen
√ Nog beter sauzen maken voor je vrienden en familie
√ Smaakvolle gerechten van betaalbare ingrediënten
√ Professioneel ingerichte kookstudio voor workshops in Woerden
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Sauzen die je zelf heel goed kunt maken na de cursus
• Roux sauzen: Béchamel, Velouté, Espagnole en afleidingen als Mornay, Nantua en Bordelaise
• Roomsaus: Alfredo, pepersaus, truffelsaus en Gorgonzolasaus
• Emulsie: Mayonaise, Hollandaise, Béarnaise, vinaigrettes en Caesar dressing
• Frisse sauzen: Chimichurri, pesto, chutney, relish en raita
• Tomatensauzen: Ragù Bolognese, arrabbiata en puttanesca
• Moderne sauzen uit de Thermomix en schuimsoorten
• Dessert: Chocoladesaus en sticky butterscotch
Praktische informatie
Wat kost de kookcursus?
• 1 hele dag met professionele chefkoks in een professionele keuken
• Alle consumpties (koffie, thee, fris) gedurende de hele dag
• Heerlijke lunch met klassieke sauzen
• De reader met informatie en kloppende saus recepten
• Het mooie getuigschrift voor in je keuken of voor boven je bed
Deze investering in jezelf kost normaal € 250 maar tijdelijk is onze aanbieding:
€ 197 all in
En als je niet tevreden bent krijg je je geld terug.
Hoe laat is de kookcursus “SausMeesters”?
• Van 9:15 tot 09:30 is er inloop met koffie en thee
• Om 09:30 stipt start de cursus in het theorielokaal
• De cursus duurt tot circa 16:00
Wat mag je meenemen?
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
• Wat kleine bakjes of potjes voor als er wat saus over is
Het cursus adres in Woerden
Workshop Factory
Touwslagersweg 12 A, deur 11
3449 HX Woerden
Vanaf de Touwslagersweg rijd je de parkeerplaats op bij Mini Motor (rood-wit logo) en dan zie je vanzelf het logo van Workshop Factory op deur 11.
Google maps
Gratis parkeren
Recht voor de deur met het logo van Workshop Factory
Meer informatie over saus maken
Een echte chef maakt z’n sauzen zelf. Of dat nu eenvoudige sauzen zijn voor thuis, of wat meer klassieke sauzen voor in het restaurant: verse sauzen zijn lekkerder en gezonder.
Onze kookcursus “SausMeesters” van 1 dag
Saus recepten van TeesT
Saus recepten op LekkerTafelen
Saus recepten op LeukeRecepten
Saus recepten op WijnSpijs.nl
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF