Kookcursus agenda
20 maart & 3 april 2025 te Utrecht
10 mei 2025
Lunch editie 10:00
Gaat door, laatste plekken!
10 mei 2025
Diner editie 15:00
Gaat door, laatste plekken!
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Jij gaat veel beter vlees bereiden na deze kookcursus van 3 dagen!
Ben jij een enthousiaste hobby-kok en ben je gek op lekker tafelen met je familie en vrienden? Maar zou je beter vlees willen bereiden omdat je nu nog niet tevreden bent?
Wil je je biefstuk altijd perfect hebben zoals een chef-kok, of ‘ie nu van de grill of van de barbecue komt? Wil je het smeuïge stoofvlees van vroeger? Wil je veel meer bereidingen van vlees onder de knie hebben, van zelfgemaakte worst tot paté?
Inhoud
Meneer Wateetons
Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als Over Worst, Over Rook, Over Drank, Over Rot en Over Charcuterie. Het is super om 3 dagen les te krijgen van de beste van Nederland!
Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou. Zodat jij straks zelf al die gave gerechten kunt maken en serveren.
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok Robert groeide op op een boerderij, maar belandde toch in het prachtige koksvak. Hij verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij, volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij als kok op sterrenniveau en als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen van wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij precies waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De kookcursus over beter vlees bereiden
Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over vlees ontworpen voor enthousiastelingen. Ambitieuze hobbykoks die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken. Voor boeren die vlees van eigen dieren verkopen en ook zien we regelmatig professionele koks. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goed vlees. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met echt mooie gerechten.
Deze kookcursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel in de keuken. Ze laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle vlees-gerechten maakt waar je trots op kunt zijn. Deze cursus wil je niet missen!
Waarom ga je de kookcursus “Beter Vlees Bereiden” volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees bereiden in een korte tijd
• Meneer Wateetons is de rook-, fermentatie, charcuterie en worst autoriteit van Nederland
• Robert is al 22 jaar professioneel kok en kookdocent
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je krijgt bij inschrijving 3 gratis online workshop om direct te starten
• Niet goed = geld terug
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is een professioneel ingerichte kookstudio voor workshops in Woerden
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Wat kun je echt goed na deze kookcursus?
√ De snelle bereidingstechnieken: vlees grillen, bakken & braden
√ Low & slow als vlees smoren & stoven
√ Vlees roken: koud roken & warm roken
√ Grote stukken vlees in z’n geheel bakken
√ Verse en gefermenteerde worst maken
√ Fermenteren met koji-kin
√ Charcuterie, vleeswaren & paté maken
√ De zin en onzin van vlees pekelen en marineren
√ Vlees pocheren & blancheren
√ Rauwe bereidingen & perfecte hamburgers
√ Vlees rijpen: wet aging & dry aging
√ Slowcooking & sousvide koken
√ De cuissons van vlees
√ Vlees grillen op de barbecue en Big Green Egg kamado
Praktische informatie
Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in vlees bereiden
• 3 x carnivore lunch
• Alle lesmaterialen
• De rest van je leven betere kookresultaten
• 3 online workshops van Wateetons en CookingAcademy t.w.v. 60 euro
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Het getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De dikke reader met alle kennis en recepten voor…
€ 495 all in ook in termijnen te betalen
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!
Op welke tijden is de cursus?
• Van 9:15 tot 09:30 inloop met koffie
• Om 9:30 start de cursus
• Rond 16:00 ronden we af
Wat mag je meenemen?
• Je favoriete schort
• Een notitieblok
Wat is het verschil tussen “Vlees Kennis” en “Beter Vlees Bereiden”?
• Op de cursus Vlees Kennis krijg je les van een slager, op de cursus vlees bereiden van 2 koks
• De kookcursus Beter Vlees Bereiden gaat over de vele bereidingen van vlees
• Vlees Kennis gaat over dieren, uitbenen (vooral demo-vorm) en inzetbaarheid
• Beter Vlees Bereiden is 3 dagen in Woerden, Vlees Kennis is 2 dagen in Utrecht
• Vlees Kennis gaat over verschillen tussen dieren, technische delen en uitbenen
• Beter Vlees Bereiden gaat over alles wat je tot in perfectie met het vlees kunt doen
• Bij Vlees Kennis krijg je veel demo’s en theorie, met ‘s middags een deel zelf aan de slag
• Tijdens Beter Vlees Bereiden ben je zelf vaak aan het bakken, stoven, worst maken, etc.
Het cursus adres in Woerden
Workshop Factory
Touwslagersweg 12
3449 HX Woerden
Google maps
Gratis parkeren
Recht voor de deur
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF