Wijn cursus agenda
24 en 31 mrt, 7 en 14 april 2025 (examen 19 mei)
Gaat door, laatste plekken!
Gaat door, laatste plekken!
15 mei 2025 – Avond editie
Gaat door, laatste plekken!
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Meer genieten van wijn en spijs met vinoloog en chefkok Robert Verweij
Ben jij een liefhebber van wijn en eten? Wil je beter wijn en eten combineren en meer leren over smaak? Van iemand die al 30 jaar kok is en 18 jaar vinoloog? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje in een restaurant? Dan zit je hier goed, deze wijn en spijs cursus wil je niet missen!
Inhoud
Vinoloog Robert Verweij
Robert komt uit een gezellige familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire cursus-bedrijf TeesT.
Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
Wat kun en ken je na de wijn-spijs cursus?
Wijn en spijs combineren kun je het best leren in de praktijk. Gewoon proeven en ervaren, dus. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om proeven, kennis en nuances. Bij biefstuk met rode-wijn-saus gaan we kijken na hoe zowel de biefstuk als de saus gemaakt zijn. Je leert de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden. Je gaat zelf meer genieten en je gasten meer laten genieten.
Veel docenten zijn alléén vinoloog/sommelier of alléén chefkok. Wat Robert uniek maakt is dat hij beide is! Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. We sluiten in het restaurant af met een luxe 4-gangendiner om het geleerde in de praktijk te brengen. Bij iedere gang dus 2 verschillende wijnen: altijd supergezellig!
Waarom de gastronomische cursus volgen?
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop wijn proeven gratis
• Als je een avond mist kun je deze gewoon inhalen
• Uitgebreider dan de workshop kaas & wijn combineren
• Je gaat genieten van heerlijke wijnen
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit
Voor wie is de wijn en spijs cursus?
Wijnliefhebbers, horeca- of winkelmedewerkers en koks die meer willen weten over smaak, proeven en wijn-spijs-combinaties. Vaak zijn dat wijnliefhebbers die thuis graag goede wijn bij het eten drinken. Het niveau van je combinaties, eten en drinken gaat omhoog, dit wil je dus niet missen!
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Praktische informatie
Wat kost de wijn en spijs cursus?
• 4 avonden wijn en spijs les van professioneel kok & vinoloog Robert Verweij.
• 4 gangen wijn-spijs-diner van Brasserie de Kloostertuin incl. bubbels, wijn en koffie
• Wijn van Wijnkoperij Oostendorp en kaas van l’Amuse
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechtjes gedurende 4 avonden
• De online workshop wijn proeven van 15 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Je persoonlijke getuigschrift voor…
€ 325 all-in
Ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!
Wijn en spijs boek
Het Nieuwe Proefboek, Peter Klosse (zelf aan te schaffen voor aanvang van de cursus)
Waar is de wijncursus?
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Parkeren
• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF