Fermentatie cursus agenda
23 november 2024 – Ochtend editie
Uitverkocht!
23 november 2024 – Middag editie
Uitverkocht!
12 april 2025 – Middag editie
Gaat door, laatste plekken!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
OMDAT JE FERMENTEREN GAAF VIND
Verrassend, veilig en verrukkelijk fermenteren doe je met Meneer Wateetons
Ben jij een enthousiaste hobby-kok en geniet je van lekker tafelen met je familie en vrienden? Maar zou je echt goed willen fermenteren? Zodat je groenten kunt conserveren, kaas en worst zelf kunt maken, maar ook azijn en zuurdesembrood? Wil je yoghurt en tempeh maken of je eigen frisdrank zoals komboecha? Veilig en superlekker? Lees dan verder!
Inhoud
Meneer Wateetons
Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als Over Worst, Over Rook, Over Drank, Over Rot en Over Charcuterie. Het is super om 3 dagen les te krijgen van de beste van Nederland!
Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou. Zodat jij straks zelf al die gave gerechten kunt maken en serveren.
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok Robert groeide op op een boerderij, maar belandde toch in het prachtige koksvak. Hij verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij, volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij als kok op sterrenniveau en als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen van wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij precies waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De kookcursus over “Fantastisch Fermenteren” in Woerden
Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over fermenteren ontworpen. Deze is voor ambitieuze hobbykoks die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken.
Voor nieuwsgierige liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan goed koken. Voor hobbykoks die hun vrienden en familie willen verwennen met echt lekker eten. Doorgaans is drie kwart van de cursisten hobby-kok en een kwart professioneel kok. Ook zijn er deelnemers met een voedselbos of moestuin.
Deze fermentatie cursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat aardig wat theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken. Meneer en Robert laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle fermentaties maakt waar je trots op kunt zijn.
Je leert alles over micro-organismen: de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels. Na de cursus beheers je het fermentatie-proces met technieken als vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout. We behandelen alle veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij je eigen voedsel fermenteren. Daarnaast kun je veel beter “no waste” koken, bekijk hier onze 25 beste no waste kooktips!
Waarom ga jij deze kookcursus volgen?
• Je gaat zelf aan de slag met heel veel gave fermentaties
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren
• De cursuslocatie is een professioneel ingerichte kookstudio voor workshops in Woerden
• Je krijgt bij inschrijving 2 gratis online workshop om direct te starten
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• Je leert alle tips & tricks van een chefkok en een wetenschapper
• 4,9 van de 5 sterren op Google Review en Facebook
• Al meer dan 1200 tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?
√ Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√ Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√ Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√ Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√ Azijn, balsamico en agrodolce maken
√ Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√ Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√ Franse baquette bakken met zuurdesem
√ Zelf kaas maken
√ Tepache brouwen (ananasbier)
√ Fermenteren met Koji Kin
Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons
Roomboter fermenteren: recept & video
Yoghurt fermenteren: recept & video
Tempeh fermenteren: recept & video
Miso fermenteren: recept & video
Praktische informatie
Wat kost de fermentatie cursus?
• 3 dagen fermentatiecursus van een wetenschapper en chefkok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, zoals ingrediënten en wat kleine hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• 2 online workshops van Wateetons en CookingAcademy
• De afwas wordt voor je gedaan
• Veel zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 495 all in ook in termijnen te betalen
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!
Hoe laat?
• Van 9:15 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30 à 16:00
Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
• Wat lege plastic of glazen bakjes/potjes (iedere dag)
• 1 beugelfles van 1 liter of 2 halve liters (dag 3)
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
Het cursus adres in Woerden
Workshop Factory
Touwslagersweg 12
3449 HX Woerden
Google maps
Gratis parkeren
Recht voor de deur
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF