Hoe kun je zelf vegetarische tempeh maken? Recept met video!
Wil jij zelf tempeh gaan maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit fermentatie recept voor tempeh!
Ingrediënten voor tempeh
Bonen naar keuze
Een scheutje azijn
Een flintertje tempeh-schimmel (Rhizopus oligosporus)
Benodigdheden
Een ziploc-zakje
Een warme plek waar het 25-35 °C is (oven, dekbed met elektrische deken, warmtekast)
Thermometer
Vork of speld
Laat de bonen een paar uur weken
Kook de bonen tot ze tegen het gaar aanzitten (dus net niet gaar)
Giet af en verzuur de bonen door ze te mengen met de azijn.
Droog de bonen tot ze droog voelen aan de buitenkant.
Ent de bonen met de tempeh schimmel.
Meng de schimmel zeer goed door de bonen.
Pak de bonen strak in een plastic zakje en prik daar met een vork elke paar centimeter gaten
in.
Laat beschimmelen op de warme plek.
Reken op 3 à 4 dagen bij 25 °C en 24 uur bij 35 °C.
De tempeh blijft in de koelkast nog een paar dagen goed.
• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!
Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?
√ Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√ Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√ Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√ Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√ Azijn, balsamico en agrodolce maken
√ Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√ Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√ Franse baquette bakken met zuurdesem
√ Zelf kaas maken
√ Tepache brouwen (ananasbier)
√ Fermenteren met Koji Kin
Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons
Hoe kun je zelf yoghurt maken?
Hoe kun je zelf tempeh maken?
Hoe kun je zelf miso maken?
Hoe kun je zelf roomboter maken?
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.