Hoe kun je zelf yoghurt maken? Recept met video!
Wil je thuis zelf yoghurt maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit basis yoghurt-recept!
Ingrediënten om zelf yoghurt te maken
1 liter melk naar keuze
100 gram naturel yoghurt uit de supermarkt
Verwarm de melk 10 minuten op 90 °C.
Laat afkoelen tot circa 30 °C.
Meng de yoghurt door de melk.
Houd 6 uur op 45 °C voor standyoghurt of 16 uur op 30 °C voor roeryoghurt.
Zet nog 4 uur in de koeling.
De yoghurt blijft nog 2 weken goed in de koeling.
• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!
Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?
√ Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√ Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√ Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√ Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√ Azijn, balsamico en agrodolce maken
√ Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√ Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√ Franse baquette bakken met zuurdesem
√ Zelf kaas maken
√ Tepache brouwen (ananasbier)
√ Fermenteren met Koji Kin
Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons
Hoe kun je zelf yoghurt maken?
Hoe kun je zelf tempeh maken?
Hoe kun je zelf miso maken?
Hoe kun je zelf roomboter maken?
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.