Wijncursus agenda
7 okt, 4, 18 nov & 25 nov (examen 13 jan ’25)
Uitverkocht!
17 okt, 14 & 28 nov, 12 dec 2024
Uitverkocht!
25 oktober, 8 & 22 november 2024
Uitverkocht!
10 december 2024 – Avond editie
Gaat door, laatste plekken!
24 en 31 mrt, 7 en 14 april 2025 (examen 19 mei)
OMDAT JE VAN DE GEZELLIGHEID HOUDT
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Echt goed proeven doe je met een volle mond
Aan het eind van de cursus, als enige wijncursus in Nederland!
Uitspugen kan altijd later nog 😉
Niet teveel moeilijke taal en droge stof, wel met humor
2 avonden pret in IJsselstein met de Foute Wijncursus! (met goede wijn!)
Ben jij een startende of licht gevorderde wijnliefhebber met gevoel voor humor? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijnlanden en druiven? Wil je dat je wijncursus-avond ook een avondje uit is? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed! We proeven uiteraard gewoon goede wijn, niks uit een pak!
Inhoud
Vinoloog Robert Verweij
Robert komt uit een gezellige familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire cursus-bedrijf TeesT.
Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
Wat kun en ken je na de wijncursus?
De Foute Wijncursus is op SDEN 1 niveau: we behandelen we de meest beroemde wijnstreken en hun wijnen. Druivenrassen, kenmerken en de basis van wijn leren proeven komen aan bod. Daarnaast krijg je de kans om al je vragen te stellen: over het kopen, bewaren, wijn & spijs en het proeven van wijn. Een vooropleiding is niet nodig. Thuis indrinken mag wel.
Iedere avond proeven we 8 goede wijnen, dus 16 wijnen in totaal. We proeven dus geen foute wijnen 😉 Je krijgt wat meer dan op een normale wijncursus en er zijn geen spuugbakken. Welke wijn drink je wanneer? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten? En hoe bewaar je je mooiste wijnen of geopende flessen? Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijnmaakmethodes.
Waarom ga je de Foute Wijncursus volgen?
• Nog beter lekkere wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt
• Het is een leuke kruising tussen een cursusavond en een avond uit
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop wijn proeven gratis
• Je kunt na de cursus op vrijdagavond het gezellige IJsselstein in
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2 en de tram/bus halte
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit
Voor wie?
De gezellige wijnliefhebber die wel wat wil leren, maar niet al te serieus
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
MEEDOEN = 2 AVONDEN FEEST
Praktische informatie
Wat kost de Foute Wijncursus?
• 2 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• De online workshop wijn proeven van 25 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Alle wijnen, bitterballen, proefformulieren en consumpties gedurende 2 avonden voor…
€ 160
Wijncursus boek
Het SDEN 1 lesboek “Ik weet wat van wijn” is niet verplicht, maar we raden het wel aan. Het lesboek dien je zelf te bestellen, het is niet inbegrepen in de wijncursus.
Wijncursus examen doen
Als je nog wat weet de volgende ochtend, kun je na de wijncursus officieel examen doen op zowel SDEN 1 niveau. Wanneer je slaagt ontvang je het Wijnvignet: een reden om wat lekkers open te trekken, dus. In Nederland zijn cursusaanbieders en exameninstanties gescheiden, wij nemen dus geen examens af. Check hier de examendata, tijden en kosten.
Waar is de wijncursus?
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Parkeren
• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
EN NEEM JE VRIENDEN MEE