Kookcursus agenda
23 november 2024 – Ochtend editie
Uitverkocht!
23 november 2024 – Middag editie
Uitverkocht!
12 april 2025 – Middag editie
Gaat door, laatste plekken!
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
JIJ GAAT LEKKERDER EN ORIGINELER KOKEN MET GROENTEN NA DEZE KOOKCURSUS!
Ben jij een enthousiaste hobby-kok en ben je gek op lekker eten met je familie en vrienden? Maar zou je vaker groenten willen eten? Wil je veel méér soorten groenten klaarmaken, waarbij je kunt variëren met bereidingen? Van biologische groenten tot lokale seizoensgroenten: hoe meer bereidingen je goed in de vingers hebt, hoe leuker en lekkerder het wordt!
Inhoud
Meneer Wateetons
Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als Over Worst, Over Rook, Over Drank, Over Rot en Over Charcuterie. Het is super om 3 dagen les te krijgen van de beste van Nederland!
Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou. Zodat jij straks zelf al die gave gerechten kunt maken en serveren.
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok Robert groeide op op een boerderij, maar belandde toch in het prachtige koksvak. Hij verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij, volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij als kok op sterrenniveau en als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen van wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij precies waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De kookcursus over groenten
Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over groenten ontworpen voor enthousiaste groentenliefhebbers. Ambitieuze hobbykoks die willen doorgroeien in de keuken. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goede groenten gerechten. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met echt lekker eten.
Doorgaans is een kwart professioneel kok en drie kwart thuiskok. Een deel van de cursisten is vegetarisch, de rest is niet vegetarisch maar wil gewoon beter worden in de keuken met groenten. Ook zijn er deelnemers met een voedselbos of moestuin.
Deze kookcursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat aardig wat theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken. Meneer en Robert laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle groenten-gerechten maakt waar je trots op kunt zijn.
Wat ga je allemaal leren?
• Snelle kooktechnieken: grillen, bakken & braden
• Groenten fermenteren met melkzuur en tsukemono
• Zelf originele vleesvervangers maken
• Low & slow bereidingen
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten bereiden op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten crème, saus, soep en bouillon
• Groente chips, poffen, frituren en paneren
• Groente als frisdrankstarter
• Groenten wokken als een baas
• Glaceren, karamelliseren en pasteuriseren
• Serieuze bereidingen met gasbrander en magnetron
• Koken met “no waste” als uitgangspunt, zie onze 25 beste tips!
• Groente-ijs en groente desserts met groenten
• Groenten beter stomen en koken door meer kennis
• Groenten fermenteren met koji-kin en dry aged groente
• Groente-zout, groente-siroop en groente-azijn
• Groenten infuseren, drogen en impregneren
Je leert het processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en wat thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.
Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.
Waarom ga je deze kookcursus volgen?
• Je gaat de rest van je leven echt goed groenten bereiden
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• De locatie is centraal in Nederland, vlakbij de snelweg
• Je krijgt bij inschrijving 2 gratis online workshop om direct te starten
• Je leert alle tips & tricks van een chefkok en een wetenschapper
• Al meer dan 800 tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Wat kun je na deze kookcursus?
√ Goede groenten gerechten maken die altijd lukken
√ Je kookstijl wordt praktischer en efficiënter
√ Je weet wat er in je pannen gebeurt en kunt dat sturen
√ Je hebt veel meer kennis over bereidingen en ingrediënten
√ Je kunt je gasten nog meer verwennen
Voorbeelden van de lesstof
Groenten frituren
Groenten koken
Groenten stomen
Groenten wokken
IJs maken van groenten
Praktische informatie
Wat kost de kookcursus?
• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De afwas wordt voor je gedaan
• Alle lesmaterialen
• Het funky getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• 2 online workshops van Wateetons en CookingAcademy t.w.v. 40 euro
• De reader (62 pagina’s) met technieken en recepten voor…
€ 599 all in (ook in termijnen te betalen)
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!
Hoe laat?
• Van 9:15 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30
Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
Het cursus adres in Houten
SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Google Maps
Gratis parkeren
Rechtdoor over het kleine parkeerterrein (deze staat vaak vol, behalve op zaterdag). Door de smalle doorgang naar het grotere parkeerterrein 40 meter verderop.
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF