Cursus agenda kaas & thee
24 en 31 mrt, 7 en 14 april 2025 (examen 19 mei)
10 december 2024 – Avond editie
Gaat door, laatste plekken!
7 okt, 4, 18 nov & 25 nov (examen 13 jan ’25)
Uitverkocht!
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
KAAS CURSUSSEN EN THEE CURSUSSEN
Inhoud
Jij wilt graag meer leren over koffie, kaas of thee? Wij gaan je helpen!
Tip 1: het is ook mogelijk de cursus bij de chefkok thuis of bij jou thuis te geven!
Tip 2: je kunt cursussen van TeesT ook cadeau geven met deze kadobon!
Er is vaak vrij veel basisinformatie beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt. Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld.
Waarom ga je de kookcursus of kookworkshop bij TeesT volgen?
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je gaat zelf aan de slag met gave bereidingen.
• Als kok ga je jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten.
• We werken alleen met de culinaire autoriteiten van Nederland.
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren.
• Logistiek perfecte locaties vlakbij de de snelweg met gratis parkeren.
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor.
Jouw theedocente: theesommelier Mariëlla Erkens
We zijn trots dat Mariëlla bij ons de theecursus verzorgt. Ze is SVH-gecertificeerd theesommelier en theedocent. Daarnaast is ze bekend als thee-expert, vooral op het gebied van tea & food pairing. Ze was te gast bij diverse radio- en TV-programma’s en ze gaf interviews aan diverse kranten en magazines. Je kunt meer lezen op haar site: theesommelier.me
Mariëlla schreef het standaardwerk Thee, de Nuchtere Neef van Wijn, over thee en het combineren ervan met gerechten. Het boek is inmiddels ook in het Engels verschenen. Lees hier het interview erover en waarom ze lovende recensies kreeg in het NRC en de Volkskrant. Ook de Engelstalige versie heeft al veel succes. Tijdens de theecursus worden de lunches verzorgd door…
Vinoloog Robert Verweij
Robert komt uit een gezellige familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire cursus-bedrijf TeesT.
Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
Wat zijn de verschillen tussen thee workshop en thee cursus?
• De workshop is 1 dagdeel, de cursus is 2 hele dagen, dus 4 keer zo lang
• De workshop bevat 1 onderwerp, de cursus bevat alle onderwerpen
• Je kunt wel 2 verschillende thee workshops op 1 dag volgen
• De cursus bevat 2 uitgebreide lunches voor tea & food pairing
• Op de cursus ga je vaker zelf aan de slag met thee
• De workshop is goedkoper en kan een introductie zijn voor de cursus
De cursus “Perfecte thee in 2 dagen”
Samen hebben Mariëlla en Robert een speciale theecursus van 2 dagen over thee ontworpen die uitgebreider en goedkoper is dan vergelijkbare cursussen over thee. Voor ambitieuze theeliefhebbers en professionals die méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een theezakje uit de supermarkt. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echt lekkere thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee. Een goed teken vinden wij dat er ook steeds meer horecamedewerkers meedoen!
Deze theecursus heeft Mariëlla de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel aan de theetafel. Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvol lekkere thee maakt waar je trots op kunt zijn. Je gaat aan de slag met groene thee, gele thee, witte thee, post-gefermenteerde thee en Oolong thee.
De workshops over thee
Mariëlla heeft voor theeliefhebbers speciale theeworkshops ontworpen. Voor theeliefhebbers meer willen weten en méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een theezakje uit de supermarkt. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echt lekkere thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee.
Al jaren geeft Mariëlla vele thee cursussen, workshops en proeverijen, naar grote tevredenheid van de cursisten. Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvol lekkere thee maakt waar je trots op kunt zijn. Daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag. Dit wil je dus niet missen!
Nieuw: je kunt óók online de thee cursus volgen!
Kun je niet naar IJsselstein komen? Samen hebben Mariëlla en Robert een online theecursus opgenomen voor CookingAcademy.nl. Ook voor theeliefhebbers die behoefte hebben aan meer informatie en thee-skills. Deze online theecursus staat los van de cursus en workshops in IJsselstein en kun je een jaar lang volgen en kijken waar en wanneer je maar wilt.
Je krijgt meer dan 50 lessen over thee met meer dan 2,5 uur aan video’s over thee. Daarnaast kun je je al je thee-vragen stellen via de online community. Kijk voor de video en gratis proeflessen op CookingAcademy.
Kaasspecialist Betty Koster
We zijn trots op onze samenwerking (al bijna 20 jaar) met Betty Koster. Ze is een echte kaaskenster met een zeer veel praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaken van l’Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkels van Nederland. Betty is dan ook dé vrouw van wie je alles over kaas kunt leren.
Ze schreef 5 boeken over kaas en is regelmatig te gast in TV programma’s zoals de Keuringsdienst van Waarde. Het is haar passie om haar enorme kennis te delen met gemotiveerde kaasliefhebbers zoals jij.
De cursus over kaas en wijn: centraal in Nederland!
Samen hebben Betty en Robert een speciale kaascursus van 4 dagen over kaas ontworpen voor enthousiaste kaasliefhebbers. Deze kaascursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna zit je al snel aan de kaas en wijn (maar ook thee en bier). Betty neemt je mee in de wereld van kaas en deelt haar enorme ervaring.
Wat is het doel van de kaascursus?
Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen van hoge kwaliteit. Daarnaast word je veel beter in het combineren van kaas en wijn.
Voor wie is de kaascursus?
Kaasprofessionals zoals sommeliers, horecapersoneel en kaas verkopend personeel. Al diverse keren zijn onze cursisten “Fromager van het Jaar” geworden. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het zeker mogelijk voor liefhebbers en particulieren om mee te doen, ook als je weinig ervaring hebt.
De VIP proeverij over kaas en wijn combineren
Robert heeft een speciale kaas en wijn workshop van 1 middag of avond over wijn en kaas ontworpen voor enthousiaste wijn-spijs liefhebbers. Bourgondiërs die tijd en aandacht willen geven aan het serveren van mooie kaas-wijn combinaties. Dat zijn vaak hobbyisten maar er doen ook medewerkers uit retail of horeca mee. Deze workshop wil je niet missen!
Wat heel bijzonder is: Robert verzorgt deze workshop thuis! Je zit dus aan zijn tafel en gebruikt zijn wijnglazen. Hij neemt je mee in zijn wereld van wijn-spijs combinaties. Robert laat hij je stap-voor-stap proeven welke combinaties wel of niet werken en waarom niet. Hij gelooft niet in kant-en-klare lijstjes maar in een persoonlijke benadering van begrijpen, proeven en beredeneren.
Hoe kun je wijn en kaas combineren?
Wijn en spijs tips: kaas combineren met wijn
Workshop kaas & wijn combineren met chef-kok
17 tips voor een geslaagd kaasplateau
Kaasproductie: geschiedenis en de plaats
4 dagen kaas en wijn cursus met Betty Koster
Het kaas & wijn proefformulier
Hoe werkt kaas serveren en het kaasplateau?
Hoe kun je beter kaas kopen, snijden & bewaren
4 avonden wijn en spijs cursus met vinoloog
Kaasproductie: het vee en het voer
Bacteriën en schimmels bij kaas
In de kaasmakerij: kaas maken
Column: “Restaurant Fromage”
Het kaas woordenboek
Kaas: korst en rijping
Kazen per land
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.