Hoe kook je "no waste"? Check de 25 duurzame kooktips van TeesT!

Tip 1: bewaar bouillon-bruikbare restjes zoals wortelschillen, bleekselderijblaadjes, kippenbotjes en kontjes ui in je vriezer. Elke paar weken heb je zo een grote pan verse bouillon: gratis en maar 5 minuten werk!

Tip 2: als je een levende azijn hebt, maak je van al je restjes wijn heerlijke azijn. Gratis en leuk!

Tip 3: bewaar restjes brood buiten de zak op een droge plek. Even vermalen voor gratis en gezonder (volkoren!) paneermeel of bind er eenvoudig saus en soep mee!

Tip 4: kook aardappels en rijst voortaan in dubbele hoeveelheden. Binnen 3 dagen kun je dan veel sneller aardappelpuree, nasi, gebakken aardappels of rijstepap maken met minder energie!

Tip 5: fermenteer groenten die dreigen over te blijven. Met een beetje water en 2% zout ben je klaar in  5 minuten!

Ik heb genoten! De tips & tricks bij TeesT zijn onbetaalbaar. Alles wordt stap-voor-stap behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevarieerder, dankjewel!

Tip 6: je kunt overal soep van maken. Groenten, aardappels, rijst, pasta, oud brood. En van al bereidde ingrediënten kun je zelfs heel snel soep maken! De blender is je vriend…

Tip 7: heb je rijst over? In de koelkast ermee! Morgen kun je er salade, pap, kroepoek, soep, nasi of risottokoekjes mee maken!

Tip 8: veel kruiden, groenten en fruit kun je extreem lang bewaren in (zelfgemaakte) azijn. Kersen in rode wijnazijn, venkel-dille-azijn…

Tip 9: je hoeft bijna niets weg te gooien van blaadjes die aan groenten zitten: vooral venkel-toppen en bleekselderijblaadjes zijn heerlijk!T

Tip 10: heb je aardappels over? In de koelkast ermee! Morgen kun je er salade, soep, puree of gebakken aardappelen mee maken!

Tip 11: koop een hele kip! 2 personen kunnen er 3 dagen van eten. Filets, bouten en heerlijke kippensoep.

Tip 12: minder weggooien begint met minder inkopen. We gaan in Nederland echt niet met honger naar bed. Echt niet.

Tip 13: zorg voor een “ijzeren voorraad” zodat je minder vaak naar de supermarkt hoeft. Met wat rijst, eieren, pasta, kruiden, bliktomaten of wraps kun je al je kliekjes omtoveren in een maaltijd.

Tip 14: plan je menu een paar dagen van tevoren. Zo doe je minder vaak boodschappen en kun je ingrediënten combineren. Een weekmenu is ideaal en makkelijk te herhalen.

Tip 15: een boodschappenlijstje zorgt voor minder impulsaankopen en minder waste door teveel kopen. Planning = key.

Tip 16: een product over de THT-datum hoef je niet altijd weg te gooien. Hoe langer het houdbaar is, hoe langer het over de datum mag. Vis dus bijna nooit, maar blikken makkelijk een jaar. Bij twijfel: ruiken!

Tip 17: hygiëne = houdbaarheid. Wie vingers in zakjes geraspte kaas stopt, kan het sneller weggooien. Zonde!

Tip 18: koop een vacumeerapparaat! Fantastisch voor sous vide koken, maar ook om eten veel langer goed te houden en mooier in te vriezen.

Tip 19: hoe kouder je koelkast, hoe houdbaarder je eten. En meet hem eens na: veel koelkasten zijn in de praktijk zo’n 8 °C.

Tip 20: kweek zelf groenten! Zo gebruik je alleen wat je nodig hebt waardoor je nooit groenten hoeft weg te gooien.

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Tip 21: leg alles in je koelkast op de juiste plek. Sommige koelkasten zijn bovenin juist heel koud, andere onderin. Tomaten, komkommer, wortel, ui en paprika gaan niet in de koeling.

Tip 22: kookvocht kun je heel vaak hergebruiken. Om nog iets te koken of als basis voor soep. Er zit al gratis smaak, zout en warmte in!

Tip 23: zet kruiden in je tuin! De meeste zijn meerjarig waardoor je nooit meer tijm, rozemarijn, salie of laurier hoeft te kopen. Scheelt veel geld!

Tip 24: stronken zijn geniaal! Van bloemkool en bijvoorbeeld, heerlijk om te wokken of fermenteren. En de witlofstronk is tegenwoordig ook lekker.

Tip 25: van veel kliekjes kun je olie maken. Sinaasappelolie, kruidenolie, venkelolie, knoflookolie, peperolie, enz. Na verhitting ook superlang houdbaar!

KOOKCURSUS AGENDA

23
NOV
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
23 november 2024 – Ochtend editie
Uitverkocht!
23
NOV
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
23 november 2024 – Middag editie
Uitverkocht!
07
DEC
Kookcursus “Super sous vide koken”
7 december 2024
Gaat door, laatste plekken!
31
JAN
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
31 jan, 14 en 28 feb 2025
01
FEB
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
1 en 15 feb, 1 maart 2025
03
FEB
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
3, 10 en 17 februari 2025
04
FEB
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
4, 11 en 18 februari 2025
24
FEB
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
24, 25 en 26 februari 2025 te Woerden
28
MRT
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
28 maart 2025 – Middag editie
29
MRT
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
29 maart 2025 – Ochtend editie
29
MRT
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
29 maart 2025 – Middag editie
11
APR
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
11 april 2025 – Middag editie
12
APR
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
12 april 2025 – Ochtend editie
12
APR
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
12 april 2025 – Middag editie
Gaat door, laatste plekken!
17
MEI
Thee workshop “De Verschillende Theesoorten”
17 mei 2025 om 10:00
17
MEI
Thee workshop “Goed Thee Leren Zetten”
17 mei 2025 om 14:00
23
JUN
Ultimate Cooking Experience: “Caveman Kitchen” 23 t/m 26 juni 2025
Uitverkocht!
17
SEP
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
17 september 2025 – Ochtend editie
17
SEP
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
17 september 2025 – Middag editie
18
SEP
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
18 september 2025 – Ochtend editie
18
SEP
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
18 september 2025 – Middag editie
13
OKT
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
13 & 27 oktober, 1 december 2025
14
OKT
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
14 & 28 oktober, 2 december 2025
21
OKT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
21, 22 en 23 oktober 2025
01
NOV
Thee workshop “De Verschillende Theesoorten”
1 november 2025 om 10:00
01
NOV
Thee workshop “Goed Thee Leren Zetten”
1 november 2025 om 14:00
07
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
7 & 21 november, 5 december 2025
08
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
8 & 22 november, 6 december 2025
26
NOV
Thee cursus: Perfecte thee in 2 dagen!
26 & 27 november 2025
Exclusief kennispakket “Perfecte Thee” (tijdelijk gratis!)
Exclusief kennispakket “Groente Fermenteren” (tijdelijk gratis!)
Mail me de nieuwe thee data
Mail me de nieuwe fermentatie data
Mail me de nieuwe groente data
Winkelwagen
Scroll naar boven