WIJNCURSUS AGENDA
7 okt, 4, 18 nov & 25 nov (examen 13 jan ’25)
Uitverkocht!
17 okt, 14 & 28 nov, 12 dec 2024
Uitverkocht!
25 oktober, 8 & 22 november 2024
Uitverkocht!
24 en 31 mrt, 7 en 14 april 2025 (examen 19 mei)
Docenten
2 avonden
19:00 - 22:00
IJsselstein
TIJDELIJK € 165
wijncursus oude & luxe wijn
Vragen voor jou
• Wil je 2 avonden prachtige wijnen proeven van hoog niveau?
• Wil je weten hoe je zelf een gebalanceerde wijnverzameling aanlegt?
• Wil je de juiste oude wijn serveren of bestellen tijdens een etentje?
• Wil je meer weten over mooi gerijpte wijnen?
• Bravo, je zit hier goed en wij gaan je helpen!
Wat ga je leren?
De wijncursus word verzorgd door vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij
behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren?
Programma
• Avond 1: gerijpte wijnen proeven en serveren, Vintage Port openen met een porttang, decanteren, karafferen, wijn
laten rijpen, wijnverzameling starten en onderhouden.
• Avond 2: zelf wijnen opleggen, oude wijnen kopen, de wijnkelder inrichten, beleggen in wijn, jaargangen, welke wijnen kun je laten rijpen, oude wijn & spijs.
Waarom ga je de oude wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij??
• Je leert gegarandeerd veel over gerijpte en luxe wijn in korte tijd.
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 2 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Blijven leren is een onderdeel van je hobby of beroep.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.
Voor wie?
Echte wijnliefhebbers natuurlijk, maar ook wijnprofessionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van gerijpte wijn. Liefhebbers die niet elke week een wijn van 50 euro open kunnen of willen maken. Proevers die begrijpen dat gerijpte topwijnen een combinatie zijn van natuur, cultuur, toewijding en precisie. Basiskennis over wijn is aan te bevelen maar niet noodzakelijk.
Waar?
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Google Maps
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Parkeren
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost
• Ma t/m do vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00 gratis
Meenemen
• Je opgeschreven vragen
• Een notitieblok
Voorbeeld wijnen
Gerijpte wijnen van gerenommeerde wijnmakers: Cahors, Riesling, Sauternes, Barbaresco, Rioja Gran Reserva, Rivesaltes, Vintage Port, Ribera del Duero, Madeira, Bordeaux, Coteaux du Layon, Brunello di Montalcino.
Voorbeeld wijnjaren
Als jongste wijn 2011, dan afdalend van 2010, 2009, 2005, 1999, 1988 via 1982 naar 1979.
Wat krijg je en wat kost het?
• 2 avonden cursus en oude wijnen proeven van kok/vinoloog/wijnverzamelaar Robert Verweij.
• Alle consumpties gedurende 2 avonden.
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Minstens 16 gerijpte, representatieve wijnen om te proeven (35 euro winkelprijs gemiddeld)
• De map met proefformulieren en proeflijsten.
• Het officiële getuigschrift voor…
Early Bird € 165 (excl btw € 138, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 179 (excl btw € 148, binnen 10 weken voor aanvang)