Agenda brood bakken
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Jij gaat lekker luchtig zuurdesembrood en perfecte croissants bakken na deze workshop!
Ben jij een enthousiaste hobby-bakker en ben je gek op lekker tafelen met je familie en vrienden? Maar wil je graag luchtiger brood bakken wat altijd lukt? Wil je meer soorten brood bakken, ook broden die je nu nog niet kent? Wil je meer kennis en kunde over brood en deeg, zodat je deeg altijd perfect rijst?
Stap dan in onze comfortabele brood-bubbel. Ga met je mede-cursisten lekker fysiek aan de slag en bak je mooiste brood ooit!
Inhoud
Bakker Edwin Klaasen
Zuurdesemkenner Edwin startte in 2007 met Desemenzo. Sinds 2022 heeft hij een gloednieuwe bakkerij: BroodHeeren. Het is zijn bakkerij, brood-speeltuin en kenniscentrum. Het enthousiasme van deze charismatische bakker is aanstekelijk. Edwin heeft duizenden mensen beter brood leren bakken. We zijn blij en vereerd dat hij zijn gevoel en enorme kennis met jou wil delen in onze workshops en cursussen over brood bakken. Hij heeft voor jou vast wat tips over zuurdesembrood bakken en over bloem en meel voor brood.
De workshop brood bakken in Raamsdonkveer
Voor hobbybakkers heeft Edwin 3 speciale brood-bak-workshops ontworpen van 1 dagdeel. Voor thuisbakkers die thuis al wel eens brood hebben gebakken (of zelfs nog nooit), maar het nu eens goed willen gaan doen. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bakken van goed brood. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met originele, goed gelukte broden.
Deze workshop brood bakken in Raamsdonkveer heeft hij de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De workshop bevat de nodige theorie, maar daarna zit je al snel met je handen in het deeg. Edwin laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle broden bakt waar je trots op kunt zijn.
Programma brood workshop “Zuurdesembrood bakken”
• Praktijk: zelf perfect luchtig zuurdesem vloerbrood maken
• Praktijk: zelf krokante zuurdesem broodjes maken
• Praktijk: zelf kneden, opbollen, rijzen, modelleren & bakken
• Theorie: hoe maak je een goed zuurdesem?
• Theorie: hoe bewaar en gebruik je zuurdesem?
• Theorie: hoe krijg je smakelijk en goed gerezen brood?
• Theorie: gluten, stomen, kneden, bakken & het rijsproces
Programma brood workshop “Baguette, Ciabatta & Focaccia”
• Praktijk: zelf krokante Franse baguette maken
• Praktijk: zelf stoere Italiaanse ciabatta maken
• Praktijk: zelf zachte Italiaanse focaccia maken
• Theorie: hoe krijg je smakelijk en goed gerezen brood?
• Theorie: lange (on)gekoelde rijsprocessen met gistdeeg
• Theorie: gluten, stomen, kneden & bakken
Programma viennoiserie workshop “Croissants Enzo”
• Praktijk: zelf heerlijke croissants maken
• Praktijk: zelf pain au chocolat maken (chocoladebroodjes)
• Praktijk: zelf pain au créme maken (met gele room)
• Praktijk: zelf briochedeeg maken
• Praktijk: zelf deeg toeren voor croissants en pain au chocolat
• Theorie: hoe en waarom krijg je perfecte viennoiserie
• Theorie: hoe werken recepten in de viennoiserie en patisserie
• Theorie: luchtigheid, krokantheid, stomen, kneden & bakken
Waarom ga je de workshop brood bakken volgen bij bakker Edwin Klaasen?
• Je groeit door in je vak of hobby
• Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over brood bakken te leren
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Edwin Klaasen is de brood-autoriteit van Nederland
• Je krijgt direct bij inschrijving Edwin’s online workshop “zuurdesem” kado!
• De bakkerij van BroodHeeren is dichtbij de snelweg en parkeren is gratis
• Al meer dan 2500 tevreden cursisten gingen je voor
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
SINDS 2003 BAKKEN AL DUIZENDEN CURSISTEN BETER
Wat kun na deze workshop?
Je beheerst het brood-bak-proces beter. Je gaat niet zomaar “recepten maken” maar Edwin leert je het wáárom je doet wat je doet. Hierdoor worden jouw croissants, stokbroden, ciabatta en jouw zuurdesembrood voortaan beter, smakelijker en luchtiger. Beloofd!
Samenvatting
• Een hele ochtend of middag brood leren bakken van Edwin Klaasen
• Verder leren is mogelijk met de tweedaagse broodcursus (maar die kun je ook gelijk doen)
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen
• Je gaat al snel zelf aan de slag met deeg in Edwin’s bakkerij BroodHeeren
• Voor hobby-bakkers en thuisbakkers
Wat is het verschil tussen de brood-workshop en brood-cursus?
• De brood-workshop is 1 dagdeel, de brood-cursus is 2 hele dagen.
• De workshop is beknopter qua theorie, de cursus veel uitgebreider
• De cursus bevat 2 uitgebreide lunches met zelf gebakken brood
• Op de cursus bak je zelf nóg meer soorten brood
• De workshop is goedkoper en kan een introductie zijn voor de cursus
Wat kost de brood bak workshop?
• De workshop van Edwin Klaasen in de professionele bakkerij
• De reader met alle informatie en recepten als e-book
• Edwin’s online workshop “zuurdesem” t.w.v. 15 euro (vandaag beginnen!)
• Verse gist of Edwin’s zuurdesem voor thuis
• Veel zelf gebakken brood voor thuis
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• 20% korting op Edwin’s online cursus brood bakken
• Alle consumpties
€ 117 all in
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!
Hoe laat?
• De ochtend is van 08:30 tot 12:00 en de middag is van 13:00 tot 16:30
• Vanaf een kwartier van tevoren ben je welkom voor koffie
• De workshops duren circa 3,5 uur
Wat mag je meenemen?
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
• Een tas voor je zelf gebakken brood
Het cursus adres in Raamsdonkveer
Broodheeren
Elftweg 44
Raamsdonksveer
Bekijk op Google Maps
Gratis parkeren
Voor de deur bij Broodheeren. Rijd iets verder het bedrijventerrein op naar de tweede rij met panden.
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF